vorini-gr: ΣΥΡΙΖΑ προς Σόιμπλε: Πες όνομα

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΣΥΡΙΖΑ προς Σόιμπλε: Πες όνομα

Η Κουμουνδούρου με ανακοίνωσή της, ζητεί από τον ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας να ξεκαθαρίσει «αν και ποιος Έλληνας πολιτικός του εισηγήθηκε σχέδιο εξόδου της Ελλάδος από την ευρωζώνη», προχωρώντας στη διευκρίνιση ότι μια τέτοια πρόταση δεν αφορά το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα..

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:
Ένα πέπλο μυστηρίου απλώνεται γύρω από τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Σόιμπλε, των οποίων το περιεχόμενο άλλαξε πολλές φορές τις τελευταίες ώρες προφανώς για να εξυπηρετηθούν οι προεκλογικές ανάγκες της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Το πρώτο που οφείλει ο Γερμανός υπουργός είναι να ξεκαθαρίσει χωρίς υπεκφυγές αν και ποιος Έλληνας πολιτικός του εισηγήθηκε σχέδιο εξόδου της Ελλάδος από την ευρωζώνη . Διευκρινίζουμε πως μια τέτοια πρόταση δεν αφορά το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Το πιο σοβαρό όμως που προκύπτει από τις δηλώσεις Σόιμπλε είναι η απροκάλυπτη παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας δυο ημέρες προ των εκλογών . Είναι ακριβώς το ίδιο πνεύμα και η λογική των Καννών που αντιμετωπίζει τη χώρα μας ως προτεκτοράτο, ως χώρα περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας όπου μπορούν να ανεβοκατεβάζουν τους πρωθυπουργούς ως μαριονέτες .

Βεβαίως ο κ .Σόιμπλε έχει και έναν επιπλέον λόγο να πολεμάει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο μόνος Έλληνας πολιτικός που του έθεσε κατάμουτρα το θέμα του κατοχικού δανείου και των Γερμανικών αποζημιώσεων .
Τους ενημερώνουμε πως οι καιροί αλλάζουν, η Ελλάδα αποκτάει τη δικιά της φωνή, αξιώνει το σεβασμό της .

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :