Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ | Αποκαλύφθηκε η προτομή του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

Το μεσημέρι στις 15:00, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στο σημείο που δολοφονήθηκε ένα χρόνο πριν ο Παύλος Φύσσας στην περιοχή του Κερατσινίου...

Πρόκειται για γλυπτό που φιλοτέχνησε ο Στάθης Αλεξόπουλος στη μνήμη του δολοφονημένου μουσικού. Η πρόσοψη του μνημείου απεικονίζει τον Παύλο Φύσσα να τραγουδά στη σκηνή.


Στο πίσω μέρος το γλυπτό έχει ένα τετράστιχο από τη διασκευή του Φύσσα στο τραγούδι "Σιγά μην κλάψω", του Γιάννη Αγγελάκα: "Μια τέτοια μέρα είναι ωραία για να πεθαίνεις όμορφα και όρθιος σε δημόσια θέα. Με λένε Παύλο Φύσσα από τον Περαία".

Το μνημείο δημιουργήθηκε με έξοδα της πρωτοβουλίας "Δεν ξεχνάμε", που έχουν συγκροτήσει συγγενείς και φίλοι του δολοφονημένου ράπερ.
"Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα για την προσωπικότητα του Παύλου", δήλωσε ο γλύπτης που φιλοτέχνησε την προτομή.

Οι γονείς του στο σημείο της δολοφονίας στην πρώτη φωτογραφία:

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται με την πρωτοβουλία των κοινωνικών δράσεων "Δεν ξεχνάμε" θα κορυφωθούν στις 19 Σεπτεμβρίου με μία μεγάλη συναυλία στην πλατεία Συντάγματος και τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών.

Στις 16:00 ακολούθησε καλλιτεχνική εκδήλωση και στη συνέχεια πορεία προς την Πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης στον Κορυδαλλό όπου οι συμμετέχοντες άφησαν χιλιάδες μπαλόνια να πετάξουν στον ουρανό.

Οι συγγενείς του αδικοχαμένου Σαχζάτ Λουκμάν στο σημείο:

Στις 17:00, της Παρασκευής, 19 Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματιστεί μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα.

  

  
news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :