Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

Ολόκληρος ο διάλογος Αλέξη Τσίπρα - Μίκη Θεοδωράκη [Βίντεο]

Με το Μίκη Θεοδωράκη συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός είπε στον Μίκη Θεοδωράκη ότι είναι πολεμιστής και κατά συνέπεια γνωρίζει ότι στις μάχες χρειάζεται στρατηγική και μυαλό...

 Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε εχθές τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μίκη Θεοδωράκη προκειμένου να τον συγχαρεί για το άρθρο του, σε συνέχεια ανταλλαγής επιστολών μεταξύ των δύο ανδρών, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές. Ο Μίκης Θεοδωράκης έκανε τη δίκη του παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις, καλώντας την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να βρει τη δύναμη να πει «έστω και τώρα "ΟΧΙ" στο "ΝΕΙΝ" του Σόιμπλε». Επικαλείται μάλιστα και τη δήλωση Γλέζου, η οποία, επιβεβαιώνει τις θέσεις του.

Στη συνάντησή των δύο αντρών διημείφθη ο παρακάτω διάλογος:

Αλέξης Τσίπρας: Καλημέρα, είσαι καλά; Εσύ είσαι πολεμιστής…
Μίκης Θεοδωράκης: Περισσότερο από άλλους.
Αλέξης Τσίπρας: …και σαν παλιός πολεμιστής ξέρεις ότι στις μάχες χρειάζεται στρατηγική και μυαλό.
Μίκης Θεοδωράκης: Φυσικά.
Αλέξης Τσίπρας: Δεν πρέπει να πας να πέσεις στη φάκα του αντιπάλου, πρέπει να κάνεις και ελιγμούς στη μέση. Το πιο σημαντικό πολεμοφόδιο που έχουμε είναι η πλατιά εθνική λαϊκή ενότητα. Αυτό που έχει δημιουργηθεί εγώ δεν το περίμενα.
Μίκης Θεοδωράκης: Πρώτα απ’ όλα αυτό που υπάρχει είναι μια κυβέρνηση της Αριστεράς, με τη βούλα της Βουλής…
Αλέξης Τσίπρας: …και με μεγάλη λαϊκή υποστήριξη.
Μίκης Θεοδωράκης: …με μεγάλη διεθνή νομιμότητα, κανένας δεν μπορεί να πει τίποτα. Εσύ είσαι ο Πρωθυπουργός της χώρας και εκφράζεις τη θέληση του ελληνικού λαού, αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Αυτό ξεσήκωσε τον κόσμο, γιατί ο κόσμος έχει αίσθηση, κατάλαβε δηλαδή ότι είμαστε πολύ κοντά στη λύση του προβλήματος. 

Και αυτό που είπα χθες-προχθές, να έχουμε τη δύναμη στο nein που πρέπει να πούμε, στο όχι, δεν το στηρίζω απλώς… θα το συζητήσουμε μέσα. Είναι εφικτότερο περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είμαστε πάρα πολύ κοντά.
Αλέξης Τσίπρας: Θέλει καλή στρατηγική, θα στα πω αναλυτικά.


Article:tvxs
Δημοσίευση σχολίου