vorini-gr: Βόλφγκανγκ Σόιμπλε | Ο Γερμανός "κόνδορας" που αρέσκεται να τρώει τις σάρκες των χωρών της Ευρώπης

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε | Ο Γερμανός "κόνδορας" που αρέσκεται να τρώει τις σάρκες των χωρών της Ευρώπης

Τον τελευταίο καιρό ο  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε  ανοιχτά και απροκάλυπτα προσπαθεί με μεγάλο θράσος και αναξιοπρέπεια να εκφοβίσει τους Έλληνες και την νεοεκλεγείσα κυβέρνηση τους. Τίποτα δεν είναι τυχαίο...

Δυστυχώς ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας του οποίου συνεχώς μειώνεται αίσθηση του μέτρου οδηγεί σε ένα αίσθημα ανασφάλειας ολόκληρη την Ευρώπη και ειδικά τις χώρες του νότου.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που στο παρελθόν έχει γίνει επανειλημμένα αντικείμενο σφοδρής κριτικής για την υποστήριξή του στον Πόλεμο κατά του Ιράκ το 2003. 

Επίσης, ο Σόιμπλε είναι υποστηρικτής του στρατοπέδου Γκουαντάναμο. Σε συνέντευξή του στο Σπίγκελ το 2007 ως Υπουργός Εσωτερικών, πρότεινε την αύξηση της εξουσίας της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης με στόχο την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας και ζήτησε τα ακόλουθα: 

Προληπτική σύλληψη υπόπτων για θέματα τρομοκρατίας, χρησιμοποίηση του γερμανικού στρατού για επιχειρήσεις τήρησης της τάξης στο εσωτερικό της Γερμανίας, συστηματική παρακολούθηση του internet και υποκλοπές e-mail από κυβερνητικές υπηρεσίες, και δολοφονίες (targeted killings) τρομοκρατών από τις αρχές ασφαλείας.(wiki)

Έχοντας ένα συναίσθημα ρυθμιστή  των εσωτερικών υποθέσεων των χωρών της Ευρώπης-αυτός και η καγκελάριος Μέρκελ- προχωρούν αυτοβούλως με συνεχείς εκβιασμούς επιμένοντας σε μία στρατηγική συνεχούς λιτότητας της χώρας μας αλλά και των χωρών του νότου της Ευρώπης.
"Δυνάστες των λαών" όπως θα έλεγε κανείς.

Ανοιχτά και απροκάλυπτα πλέον δείχνει την αντιπάθεια στους Έλληνες υποτιμώντας την κυβέρνηση που αναδείξαμε στις πρόσφατες εκλογές, στοχοποιώντας ευθέως τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Αλέξη Τσίπρα , θεωρώντας τους ανίκανους να κυβερνήσουν τη χώρα μας.

Σαν άλλος "κόνδωρας" που οσμίζεται καταστροφή και αίμα απειλεί, διατάζει και προσπαθεί να επιβάλει τη Γερμανική πολιτική εις βάρος όλων εκείνων, οι οποίοι ανθίστανται στους γερμανικούς του «στόχους».

Αυτός ο "γύπας" όμως, που λέγεται Σόιμπλε, είναι πέρα από τις δυνατότητές του να ζει ως φυσιολογικός άνθρωπος. Γιατί πολύ πριν ο Σόιμπλε εντάξει λαούς σε «μνημόνια», τον έχει εντάξει σε «μνημόνιο» η ίδια του η μοίρα.

takis Vorini

Digital image takis Vorini/flickr com



Δεν υπάρχουν σχόλια :