vorini-gr: Στη δημοσιότητα εικόνες από το Λευκό Οίκο μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Στη δημοσιότητα εικόνες από το Λευκό Οίκο μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν φωτογραφίες που μέχρι σήμερα ήταν άγνωστες και οι οποίες αποτυπώνουν τις αντιδράσεις μέσα από τον Λευκό Οίκο λίγο μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου 2001...

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε τον αναβρασμό και τις αντιδράσεις του αμερικανού αντιπροέδρου Ντικ Τσέινι, καθώς και κυβερνητικών αξιωματούχων συμπεριλαμβανομένου, του τότε Προέδρου Τζορτζ Μπους και της Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας Κοντολίζα Ράις, του διευθυντή της CIA, Τζορτζ Τένετ και τον Αρχηγό του Επιτελείου Άντριου Καρντ.

[Αυτή η φωτογραφία κυκλοφόρησε από τα Εθνικά Αρχεία των ΗΠΑ και δείχνει τον αντιπρόεδρο Τσέινι μπροστά στην τηλεόραση να παρακολουθεί την πτώση των διδύμων πύργων στις 11 Σεπτεμβρίου 2001].

Σε μία από τις εικόνες ο Ντικ Τσέινι κάθεται με τα πόδια πάνω στο γραφείο του και παρακολουθεί στην τηλεόραση τα ρεπορτάζ από την επίθεση που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ σε άλλο στιγμιότυπο φαίνεται να έχει βάλει το κεφάλι μέσα στα χέρια του την ώρα που τηλεφωνεί από το υπόγειο ασφαλείας.

Ο τότε Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ και η Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Κοντολίζα Ράις εικονίζονται στο Κέντρο Επιχειρήσεων στην Ουάσινγκτον.
Οι εικόνες δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα Αμερικανικά Εθνικά Αρχεία.
Την στιγμή των επιθέσεων ο τότε πρόεδρος Τζορτζ Μπους πραγματοποιούσε επίσκεψη σε σχολείο της Φλόριντα.

Δείτε παρακάτω μερικές εικόνες του άλμπουμ στο Flickr που ονομάζεται "ο αντιπρόεδρος Τσέινι στις 11 Σεπτεμβρίου 2001," και αποτελείται από 356 φωτογραφίες:

Vice President Cheney on September 11, 2001
photos:abcnews




surce

Δεν υπάρχουν σχόλια :