Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

«Σχεδόν ήρθαν στα χέρια Βαρουφάκης - Ντεϊσελμπλούμ» επιβεβαιώνει ο Πιέρ Μοσκοβισί

Ο γάλλος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί επιβεβαιώνει ότι σημειώθηκε «θερμό επεισόδιο» και χρειάστηκε ο ίδιος να παρέμβει...

Μπορεί ο Γιάνης Βαρουφάκης να είχε διαψεύσει ότι σημειώθηκε «θερμό επεισόδιο» μεταξύ του ίδιου και του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ, ωστόσο, ο γάλλος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί δηλώνει σε δημοσιογράφο της Liberation ότι πράγματι «κόντεψαν να έρθουν στα χέρια» και χρειάστηκε ο ίδιος να παρέμβει.

Στο θέμα είχε αναφερθεί τότε (Φεβρουάριος 2015) ο ανταποκριτής της Liberation στις Βρυξέλλες Ζαν Κατρεμέρ.

Ο ίδιος επανέρχεται με ανάρτησή του σε blog που διατηρεί μέσω της γαλλικής εφημερίδας, όπου αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ που πρόκειται να παρουσιάσει τον Οκτώβριο για την ελληνική υπόθεση και παραθέτει τη μαρτυρία του Πιέρ Μοσκοβισί:

«Συνέβη στη συνάντηση της 16ης Φεβρουαρίου ανάμεσα στον Γερούν Ντεϊσελμπλούμ, τον Γιάνη Βαρουφάκη και εμένα. Ο Βαρουφάκης προσπάθησε να αντιδράσει στην παρουσίαση ενός εγγράφου από τον Ντάισελμπλουμ. Μπήκαμε στη συνάντηση και υπήρξε μια στιγμή φυσικής αντιπαράθεσης με τον Βαρουφάκη και τον Ντάισελμπλουμ σχεδόν να έρχονται στα χέρια».

» Ο ένας κατηγόρησε τον άλλον ότι είναι ψεύτης και αναγκάστηκα να επέμβω. Κατάφερα να τους χωρίσω. Αλλά δεν κατάφερα να τους φέρω κοντά ξανά. Δεν μίλησαν πραγματικά ο ένας στον άλλο μετά από αυτό.»
επεξεργασμένες εικόνες takis Vorini/August-2015


surce

Δεν υπάρχουν σχόλια :