vorini-gr: Στον επόμενο τόνο ο Μητρόπουλος θα διατυπώσει θέση!

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Στον επόμενο τόνο ο Μητρόπουλος θα διατυπώσει θέση!

Ο Αλέξης Μητρόπουλος ζει. Δεν αυτοκτόνησε όπως έλεγε, αντιθέτως ζει και ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για την έστω τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο. Βέβαια δύο μέρες μετά ζήτησε από τη νεολαία να μην ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ αλλά ΚΚΕ ή έστω λευκό και αποχή...

Ο Αλέξης Μητρόπουλος έχει μια σοβαρή εκκρεμότητα με τη Δικαιοσύνη καθώς φαίνεται να έχει εισπράξει αμοιβή από πελάτη του διαπράττοντας δύο όχι και τόσο ηθικά πράγματα όπως του αποδίδουν. Πρώτο, δεν απέδωσε όπως τον κατηγορούν τμήμα της αμοιβής σε συνεργάτες του στην υπόθεση και δεύτερο, δεν δήλωσε τα εισοδήματα. 

Απέναντι σε αυτές τις κατηγορίες ο Μητρόπουλος απάντησε πως το αδίκημα έχει παραγραφεί. Η Εισαγγελία επιμένει πως δεν υπάρχει παραγραφή, αλλά σε κάθε περίπτωση η παραγραφή δεν σημαίνει αθωότητα αλλά αδυναμία να εκδικαστεί η υπόθεση λόγω του χρόνου που πέρασε. 

Ένας έμπειρος δικηγόρος όπως ο Αλέξης Μητρόπουλος, προτάσσει και κουνάει τη σημαία της παραγραφής και όχι της αθωότητας. Μιλάει για τακτοποίηση του θέματος και όχι για ανύπαρκτο θέμα.

Με βάση αυτή τη νομική εκκρεμότητα, ο Τσίπρας φαίνεται να εξετάζει καιρό τώρα το θέμα της μη καθόδου του Μητρόπουλου στις εκλογές. Όταν ο προβληματισμός διέρρευσε ο Αλέξης Μητρόπουλος βγήκε στο Mega για να ενημερώσει πως θα αυτοκτονήσει για όσα λέγονται σε βάρος του. Την επόμενη ημέρα ο Μητρόπουλος ήταν ζωντανός πάλι στα κανάλια.

Η συμπεριφορά του έκανε ακόμη πιο έντονο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ τον προβληματισμό για το αν πρέπει να κατέβει στις εκλογές. Όταν διέρρευσε πως ο Τσίπρας και τα κομματικά όργανα θα ανεχθούν της ύπαρξή του στο ψηφοδέλτιο αλλά σε μη εκλόγιμη θέση, ο Αλέξης Μητρόπουλος φέρεται να έστειλε ευχαριστήριο sms στον Αλέξη Τσίπρα με το εξής περιεχόμενο: «Σύντροφε Πρόεδρε, σε ευχαριστώ για την τιμή της πρότασης. Την αποδέχομαι. Καλή επιτυχία. Σε τιμώ, Αλέξης Μητρόπουλος».

Την επόμενη μέρα μιλώντας στο Mega ο Μητρόπουλος εξήγησε πως:

«Εμένα με τιμά η πρόταση, τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τιμά. Θέλω να δείξω με ανωτερότητα πως δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ηθική και νομιμοποιητική βάση για να μου φερθούν έτσι, αυτή την αδικία θα την αποτιμήσει ο κόσμος και στην κάλπη, δεν θέλω να φανώ αίτιος ενός κακού αποτελέσματος του ΣΥΡΙΖΑ, γι' αυτό θα παραμείνω».

Στο δε ΣΚΑΙ συμπλήρωσε: «Χθες επεσήμανα ότι είναι παράδοξο ο πρώτος σε σταυρούς να τίθεται τελευταίος στη λίστα. Ωστόσο σε αυτή τη μάχη, δεν περισσεύει κανένας». Ως τις πέντε το απόγευμα της 5ης Σεπτεμβρίου ο Μητρόπουλος ήταν διαπιστωμένα ΣΥΡΙΖΑ.

Δύο μέρες μετά ο Μητρόπουλος κάλεσε να μην ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Όχι, ο κύριος Μητρόπουλος δεν πάσχει από διπολισμό, ούτε χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση. Αποτελεί τον εκφραστή ενός πολιτικού συστήματος που έτσι έμαθε να ζει και να υπάρχει. Να επιβιώνει εκβιάζοντας πολιτικά τον αρχηγό και εξαπατώντας τον κόσμο. Να είναι και με το χωροφύλακα και τον αστυφύλακα, αλλά πάντα με το συμφέρον του. Ο Αλέξης Μητρόπουλος εκφράζει κάτι που δεν μπορεί πια να υπάρχει και ζει όλο το δράμα της διαπίστωσης που δεν θέλει να αποδεχθεί.


επεξεργασμένη εικόνα takis Vorini/September-2015


koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :