vorini-gr: Βγήκαν τα μαχαίρια στη ΝΔ

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Βγήκαν τα μαχαίρια στη ΝΔ

Τα μαχαίρια βγήκαν απροκάλυπτα στη ΝΔ. Το σκηνικό της διχόνοιας στα άδυτα του κόμματος, παρά τις εκκλήσεις για ενότητα, βγήκε στην επιφάνεια και οι ημέρες μέχρι τις εκλογές κάθε άλλο παρά ειρηνικές προοιωνίζονται...

Όλοι εναντίον όλων… Μόνο αυτή η φράση μπορεί να περιγράψει τις σχέσεις μεταξύ των υποψήφιων προέδρων. 

Στην επίθεση βγήκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αλλά και της Ντόρας Μπακογιάννη. Αιτία η επιλογή της κας Μπακογιάννη ως υποψήφιας για θέση αντιπροέδρου στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Υποψηφιότητα που, αν και αποσύρθηκε, έχει φουντώσει την εσωκομματική έριδα.

Ο κ. Τζιτζικώστας σε τηλεοπτική συνέντευξή του μίλησε για συμφωνία Μεϊμαράκη - Μπακογιάννη «πίσω από τις κλειστές πόρτες της ΝΔ», με στόχο τις εσωκομματικές εκλογές, καθώς, ενώ η παράταξη είχε επιλέξει ως υποψήφιο για την αντιπροεδρία τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προέκυψε ξαφνικά η Ντόρα Μπακογιάννη, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαδικασία έγκρισης.

Τις καταγγελίες δεν άφησε να… πέσουν στο κενό η κα Μπακογιάννη μέσω συνεργατών της. «Η διγλωσσία και η υποκρισία δεν έχουν καμία σχέση με το νέο. Είναι πιο παλιό και από το παλιό. Δεν φέρνουμε το νέο αν προσπαθούμε να διαγράψουμε την ιστορία της ΝΔ» έλεγαν, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν προέβαλε καμία αντίρρηση όταν έγινε γνωστή η υποψηφιότητα της κας Μπακογιάννη.

Πηγές της ΝΔ που πρόσκεινται στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη απέδιδαν την επίθεση Τζιτζικώστα στον πανικό μπροστά στην επικείμενη ήττα, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν… περίπατο του μεταβατικού προέδρου μέχρι τη νίκη. Δεύτερος έρχεται ο Απόστολος Τζιτζικώστας, τρίτος με μεγάλη διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τελευταίος ο Άδωνις Γεωργιάδης. Η πορεία του παιχνιδιού εξαρτάται βέβαια από το ποσοστό που θα συγκεντρώσει ο πρώτος την Κυριακή των εκλογών. Αν υπάρξει και δεύτερος γύρος, όλα θα κριθούν στις συμμαχίες μεταξύ των στρατοπέδων. 

Τα βέλη του προς τον Απόστολο Τζιτζικώστα έστρεψε και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Υπενθύμισε με ανάρτησή του στο twitter τις διαφωνίες του συνυποψηφίου του με την άσκηση πολιτικής του Αντώνη Σαμαρά. «Ο Τζιτζικώστας συγκρούστηκε με τον Σαμαρά για τον ΕΝΦΙΑ και διότι στραγγάλισε την Αυτοδιοίκηση κ.λπ. Εγώ θα υπερασπιστώ την Κυβέρνησή μας» έγραψε.

Υπό τη σκιά των εσωκομματικών χτυπημάτων κάτω από τη μέση, οι υποψήφιοι συνεχίζουν τις περιοδείες τους. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα, όπου θα έχει συνομιλίες με πυρήνες στελεχών του κόμματος που έχουν δηλώσει υποστήριξη στο πρόσωπό του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε την Τρίπολη, το Ναύπλιο και το Άργος. «Πάνω από όλα η ενότητα της ΝΔ» ήταν το σύνθημά του. «Εγγυούμαστε και οι τέσσερις υποψήφιοι την ενότητα, γιατί, παρά τις όποιες αντιθέσεις που έχουμε, πολιτικός μας αντίπαλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και την επόμενη ημέρα θα είμαστε ενωμένοι και πιο δυνατοί» τόνισε.

----------------------------------
** Όπως όλα δείχνουν σε αυτό το κόμμα όλοι θέλουν την καρέκλα παρά το καλό της Ελλάδας.
Άραγε εκείνοι οι έρμοι ψηφοφόροι που τους απέμειναν τι λένε άραγε που τους βλέπουν να χτυπιούνται έτσι ασύστολα.
Μήπως εδώ το έργο τελειώνει για τη Νέα Δημοκρατία;
Μήπως ήρθε το τέλος της;





Δεν υπάρχουν σχόλια :