vorini-gr: 40 εικόνες που σε κάνουν να καταλάβεις γιατί ένας Σύριος αναγκάζεται να γίνει πρόσφυγας (slide show)

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

40 εικόνες που σε κάνουν να καταλάβεις γιατί ένας Σύριος αναγκάζεται να γίνει πρόσφυγας (slide show)

Η  προσφυγική κρίση που έχει επηρεάσει την Ελλάδα δεν συμβαίνει σε καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη....

Η Ελλάδα, με ανοικτά θαλάσσια σύνορα και την Τουρκία ως γείτονα, ο οποία δεν έχει κάνει τίποτα για να εμποδίσει τους παράνομους διακινητές και τη μεγάλη ροή των προσφύγων , έχει υποδεχθεί σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους, που πέρασαν μέσα από τα νησιά της, μόνο για φέτος.

Οι άνθρωποι που ειναι ξεριζωμένοι, πατούν το πόδι τους στη γηραιά ήπειρο με μόνο αντάλλαγμα μια ήσυχη μικρή γωνιά που θα τους επιτρέψει να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, σε ένα κόσμο πιο ήσυχο και πιο ειρηνικό χωρίς πολέμους μίση και καταστροφές.

Το προσφυγικό θέμα που έχει διχάσει Έλληνες και Ευρωπαίους  τώρα έχει «χτυπήσει τη πόρτα" των ΗΠΑ, με τους κυβερνήτες των πολιτειών αλλά και τον Πρόεδρο Ομπάμα, να προβληματίζονται υπό το φως των πρόσφατων επιθέσεων στο Παρίσι και την αποκάλυψη ότι ένας από τους τρομοκράτες πέρασε ως πρόσφυγας από το ελληνικό νησί της Λέρου.

Οι παρακάτω 40 εικόνες μπορούν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τους λόγους για τούς οποίους εκατομμύρια ανθρώπων εγκαταλείπουν τη ρημαγμένη πλέον Συρία αναζητώντας μια ήρεμη χωρίς πολέμους ζωή.

Slide show maker: takis Vorini //imgur


ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :