vorini-gr: Ένα «παρατράγουδο» στη Μενεγάκη

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Ένα «παρατράγουδο» στη Μενεγάκη

Μια έκπληξη περίμενε το μεσημέρι της Τετάρτης το τηλεοπτικό κοινό της Ελένης Μενεγάκη. Δυσάρεστη ή ευχάριστη δεν ξέρουμε, σίγουρα όμως ήταν απελπισμένη...

Την ώρα, λοιπόν, που η Ελ. Μενεγάκη ήταν στην κουζίνα του πλατό της και παρακολουθούσε τον νεαρό σεφ να μαγειρεύει, είδε να εισβάλλει στην κουζίνα της ο καναλάρχης Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος προσπάθησε να αποκαταστήσει την επαφή του με το κοινό της, να ταυτιστεί με τον απλό πολίτη, προφανώς ορμώμενος από την απελπισία.

«Ήρθα να φάω, δεν είχα τι να φάω σπίτι, μου μείωσαν τη σύνταξη. Έπαιρνα 10.000 τον μήνα σύνταξη, μου την έκοψαν και έμεινα με δύο κατοστάρικα. Πώς να ζήσω; Τα γράφετε αυτά να τα δει ο κόσμος;» είπε στη λαμπερή παρουσιάστρια, που είχε καταφανώς πέσει από τα σύννεφα και της οποίας η εκπομπή συνήθως καταπιάνεται με πιο «ανάλαφρα» θέματα από το δράμα του συνταξιούχου καναλάρχη. Κάπου εκεί, ο καναλάρχης πετάει και μια «Ακαδημία Πλάτωνος» για λόγους ταξικότητας, γιατί είναι της πιάτσας, γιατί η κοινωνία είναι το μεγαλύτερο σχολείο, γιατί... δεν διαφέρει τόσο πολύ από τον μέσο τηλεθεατή και τη μέση τηλεθεάτρια της Ελένης.

Στη συνέχεια, ο φτωχός πλην τίμιος συνταξιούχος καναλάρχης έριξε και τις καταγγελιούλες του, έτσι σαν φωτοβολίδα, χωρίς συνέχεια, χωρίς επίσημη διατύπωση, γιατί «λέγε λέγε κάτι μένει»...

Και τσουπ, μετά τα ταξικά περί Ακαδημίας Πλάτωνος και κομμένης σύνταξης, να σου άλλο ένα άνοιγμα προς τους εργαζόμενους: «Το κανάλι ανήκει στον κόσμο, στους εργαζόμενους και σε μένα και σε όλο τον κόσμο που ακούει τις αλήθειες» είπε ο καναλάρχης...

Όλοι βέβαια, και οι παρόντες υπάλληλοι του, όσο καλοπληρωμένοι κι αν είναι, ήξεραν, όταν τον άκουγαν, ότι το κανάλι ανήκει σε εκείνον. «Και ο Alpha θα υπάρχει, και οι υπάλληλοί μας θα υπάρχουν και εμείς θα δουλεύουμε και είμαστε υπέρ των εργαζομένων. Το κανάλι δεν ανήκει σε μένα. 750 άτομα δουλεύουν άμεσα και άλλα 750 απέξω» είπε κλείνοντας, με τον πιστό του φίλο Δήμο Βερύκιο να τον κοιτάζει κατάματα όλο αφοσίωση και την παρουσιάστρια να περιμένει πότε θα τελειώσει η «έφοδος» του συνταξιούχου καναλάρχη στην κουζίνα της.

Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τόσο απελπισμένο, όπως ήταν την πρώτη φορά που είχε κάνει τηλεφωνικό «ντου!» στο στούντιο ο καναλάρχης τον Ιούνιο για να επιπλήξει τους ίδιους εργαζόμενους, τότε που μάλλον δεν τους άνηκε ακόμη το κανάλι και ο καναλάρχης είχε περισσότερο ρόλο ευεργέτη. «Σταμάτα να μιλάς απέναντί μου! Επιτέλους, σταμάτα να μιλάς. Με κάνατε και ντράπηκα σήμερα! Ντράπηκα. Γι' αυτά που άκουσα από εσάς. Που είστε μία οικογένεια εδώ μέσα. Σας προσέχουμε! Έχετε τον μισθό σας και λέτε βλακείες!» είχε πει τότε στην παρουσιάστρια.

Οι άγκυρες που έριξε στο λαϊκό κοινό την Τετάρτη ο καναλάρχης μάλλον δεν έπιασαν τόπο, θα είχε ένα ενδιαφέρον όμως να δει κανείς πώς το σινάφι του επιχειρεί να δημιουργήσει συμμαχίες και να εκμεταλλευτεί ακριβώς τον ρόλο του ιδιοκτήτη ΜΜΕ για να κάνει τη δουλειά του. Στο σημείο αυτό όμως να αναγνωριστεί η ζέση με την οποία υπερασπίστηκε το δίκιο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :