Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

Εστειλαν το ΣΔΟΕ για έλεγχο σε όσους ψωνίζουν στην Black Friday

Η ξενόφερτη «μαύρη όψη της κατανάλωσης» με την ύποπτη ονομασία «Μαύρη Παρασκευή» κινητοποίησε τις υπηρεσίες δίωξης οικονομικού εγκλήματος που έσπευσαν να ελέγξουν τους υποψήφιους καταναλωτές στις ουρές..

Ήταν αναμενόμενο ο προσδιορισμός «Μαύρη» στη συγκεκριμένη καταναλωτική Παρασκευή να δημιουργήσει υποψίες στο ΣΔΟΕ για διακίνηση «μαύρου» χρήματος. Ετσι από το πρωί, κλιμάκια της υπηρεσίας διενεργούν δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όσους καταναλωτές περιμένουν στη σειρά προκειμένου να διαπιστώσουν αν κάποιοι από αυτούς ψωνίζουν χωρίς να διαθέτουν φορολογική ενημερότητα. Ετσι κι αλλιώς το να έχει κάποιος χρήματα στο τέλος του μήνα είναι από μόνο του αρκετά ύποπτο!

Και πράγματι, δεν ήταν μάλιστα λίγοι εκείνοι που συνελήφθησαν να αγοράζουν κάποιο φτηνό κραγιόν ή κάποιο άλλο – προφανώς περιττό – gadget με έκπτωση, χωρίς να έχουν φροντίσει πρώτα να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Προτίμησαν δηλαδή να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους καταναλωτικές ανάγκες παρά τις υποχρεώσεις τους προς την πατρίδα για έξοδο από την κρίση!

♦(φωτο) Ανυπόμονος γκατζετάκιας ίπταται με σάλτο τύπου parkour προς την είσοδο καταστήματος   ηλεκτρονικών ειδών.

Από το ΣΔΟΕ ελπίζουν πάντως ότι η παρουσία των υπαλλήλων στις ουρές θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για πολλούς φοροφυγάδες-καταναλωτές με αποτέλεσμα να εξοικονομηθούν πολλά ποσά. Ποσά που αντί να καταλήξουν στις καπιταλιστικές επιχειρήσεις θα περιέλθουν ως φόροι στα ταμεία του κράτους και θα χρησιμοποιηθούν για προσλήψεις στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Προσλήψεις που θα έχουν μακροπρόθεσμο όφελος για την ανάπτυξη, αφού θα βοηθήσουν να πέσει χρήμα στην αγορά.

♦Στην εικόνα (άνω) άνδρες του ΣΔΟΕ ελέγχουν όσους έχουν υποκύψει στην «αμερικανιά» όπως λέει και η σύντροφος του Πρωθυπουργού

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)
Δεν υπάρχουν σχόλια :