vorini-gr: Χρυσάφι πιάνεις, Άδωνις γίνεται

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Χρυσάφι πιάνεις, Άδωνις γίνεται

Υπάρχει εχθρός του δημοσίου συμφέροντος που να μην έχει υπερασπιστεί η ΝΔ του Άδωνη και του Κυριάκου;..

Το σκηνικό του κυνικού εκβιασμού της  Eldorado Gold για τα μεταλλεία στις Σκουριές, δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Είναι σχεδόν διαχρονικό και έχει, εντελώς τυχαία, ένα επαναλαμβανόμενο, πολύ συγκεκριμένο μοτίβο.

Η εταιρεία απειλεί πως θα αποχωρήσει αν δε γίνουν δεκτές οι απαιτήσεις τις. O ΣΚΑΙ “σηκώνει” το θέμα κατηγορώντας τη “σοβιετία” του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την επικοινωνιακή βρώμικη δουλειά αναλαμβάνουν να τελειώσουν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης, συνεπικουρούμενοι από τους ακραίους νεοφιλελεύθερους της ΝΔ, μαζί με τις συνιστώσες της, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΧΑ.

Πέρα όμως από την όποια  περιβαλλοντική επίπτωση -που οι νεοφιλελεύθεροι συνήθως αμφισβητούν πάνω στο βωμό του κέρδους- υπάρχει και η πολιτική διάσταση του θέματος.

Ας το κάνουμε όσο πιο λιανά γίνεται. Η Eldorado Gold δεν φεύγει. Δεν υπάρχει “επενδυτής” που θα άφηνε κοιτάσματα χρυσού, αξίας πολλών δισ. ενώ το έχει αγοράσει μόνο 11 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία το ελληνικό κράτος δεν επωφελήθηκε ούτε σεντ. Ναι, αυτό ήταν το κέρδος του δημοσίου όταν η κυβέρνηση Σημίτη παραχώρησε τα μεταλλευτικά δικαιώματα με ειδικό νόμο από τη Βουλή στην “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ”.
(Χρήστος Πάχτας οέ οέ οέεε)

Πάμε πάλι λοιπόν. Η Εldorado Gold δεν φεύγει (ακόμα). Απειλεί ότι θα φύγει για να ασκήσει πολιτική πίεση, να την υπερασπιστεί ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, ο Άδωνις στο twitter και ο ΣΚΑΙ στις οθόνες μας. Η “επένδυση” της Eldorado

Οι “Eldorado” αυτού του κόσμου, έχουν συνηθίσει να λειτουργούν με κανόνες αποικίας, όπου οι φτωχές χώρες είναι ανήμπορες να αντιδράσουν. Το best case σενάριο για τις “Eldorado” είναι κυβερνήσεις τύπου Μητσοτάκη, Σαμαρά, Βενιζέλου και Άδωνη.

Οι φιλελέδες που έσπευσαν σε χρόνο ρεκόρ να μιλήσουν για τους “μαδούρους” που εμποδίζουν την ιδιωτική πρωτοβουλία, ποτέ δε νοιάστηκαν πραγματικά για τις θέσεις εργασίας που χάνονται στον ιδιωτικό τομέα ή για το περιβάλλον. Η ανάπτυξη με σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα και τους περιβαλλοντικούς κανόνες δεν είναι για αυτούς επιλογή… είναι εμπόδιο.

Η περίπτωση των “κονκισταδόρες” της  Eldorado Gold, είναι ακόμα μία απόδειξη πως δεν υπάρχουν πραγματικοί φιλελεύθεροι στην Ελλάδα, παρά ένα συνονθύλευμα “κρατικών αντικρατιστών“, που ζούσαν επί δεκαετίες από δωράκια, από “κονδύλια”, διαφημίσεις και από το δημόσιο χρήμα… ή μάλλον από τη δωρεά δημοσίου χρήματος από τα γκαρσόνια της διαπλοκής… τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Και το ερώτημα παραμένει… μέχρι που είναι διατεθειμένοι να φτάσουν; Όχι η Eldorado, η εταιρεία τη δουλειά της κάνει στο κάτω-κάτω. Για την αξιωματική αντιπολίτευση και τη διαπλοκή μιλάω. Πόσους ακόμα εχθρούς του δημοσίου συμφέροντος θα υπερασπιστούν;

ΥΓ. Ο ΣΚΑΙ δεν έδειξε τη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αλλά διέκοψε το πρόγραμμά του για τη συνέντευξη Τύπου της Eldorado Gold.

ΥΓ2. Ήταν τέτοιες μέρες το 2013, όταν ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, από την παράνομη συχνότητα του ΣΚΑΙ, ανανέωνε το μνημονιακό αφήγημα και δήλωνε: “γιατί να μη δεχτούμε, μια σοβαρότερη Χρυσή Αυγή, να υποστηρίξει μια συντηρητική συμμαχία (ως κυβέρνηση);

Δεν υπάρχουν σχόλια :