vorini-gr: Στέρεψαν τα «κροκοδείλια δάκρυα» για την πετρελαιοκηλίδα

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Στέρεψαν τα «κροκοδείλια δάκρυα» για την πετρελαιοκηλίδα

«Γέμισαν οι παραλίες της Αττικής» έλεγαν και ξαναέλεγαν τα κανάλια το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε με αφορμή και την άνοδο της θερμοκρασίας...

Ναι, αυτή είναι η αλήθεια και τη γνωρίζουν καλά όσοι πήγαν για μπάνιο. Ειδικά αυτοί που επέλεξαν τις παραλίες του Σαρωνικού, οι οποίες εννιά μήνες πριν επλήγησαν – για όσους δεν θυμούνται – από την πετρελαιοκηλίδα που δημιουργήθηκε από το ναυάγιο του πλοίου «Αγία Ζώνη 2».

  • Εκείνη την πετρελαιοκηλίδα που «κατέστρεψε για πάντα τις παραλίες του Σαρωνικού».
  • Εκείνη την πετρελαιοκηλίδα που «κατέστρεψε για πάντα ολόκληρο το θαλάσσιο σύστημα».
  • Εκείνη την πετρελαιοκηλίδα που «κατέστρεψε για πάντα τους επιχειρηματίες ευρύτερης της περιοχής».
  • Εκείνη την πετρελαιοκηλίδα που «δεν μπόρεσε η πολιτεία ν’ αντιμετωπίσει».
  • Εκείνη την πετρελαιοκηλίδα που εξέτασε από κοντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βάζοντας το χέρι του μέσα.
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και από κοντά τους οι «μπλε παπαγάλοι» ζητούσαν όχι μόνο την παραίτηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή, αλλά ολόκληρης της κυβέρνησης μετά την «ανεπανόρθωτη» ζημιά που έγινε στον Σαρωνικό. Στα πάνελ, στις ραδιοφωνικές εκπομπές, στο facebook, στο twitter, στη Βουλή. Όπου υπήρχε βήμα, υπήρχε και ένα αίτημα τιμωρίας – παραίτησης μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθεί η μικροπολιτική τους. Μόνο και μόνο για να γίνει ένα ακόμη βήμα προς την επιστροφή τους στην καρέκλα.

Όλοι αυτοί λοιπόν, συμπεριλαμβανομένων και των τηλεοπτικών καναλιών που έχυναν τότε «κροκοδείλια δάκρυα» δεν είπαν κουβέντα το διήμερο που μας πέρασε. Δεν αναφέρθηκαν καθόλου στο γεγονός ότι έναν χρόνο μετά όλα έχουν γίνει όπως ήταν πριν. Ούτε βέβαια είδαμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάει να κάνει μπάνιο με τον λαουτζίκο κι αυτούς που έχουν πιο αδύναμο βιογραφικό από το δικό του. Ούτε αυτοψία, ούτε το χέρι μέσα, ούτε τίποτα.

Όλα καλά. Σαν να μην έγινε ποτέ το ναυάγιο του πλοίο «Αγία Ζώνη2 ».



Δεν υπάρχουν σχόλια :