Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018

Δεκάδες δελφίνια εγκλωβίστηκαν σε παραλία κοντά σε ταβέρνα που έτρωγε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Με ένα απίστευτο θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι οι λουόμενοι σε παραλία της Αττικής το μεσημέρι της Κυριακής, όταν έκπληκτοι είδαν δεκάδες δελφίνια να εγκλωβίζονται στα ρηχά κοντά στην ακτή././.

Στην περιοχή μετέβησαν αμέσως άνδρες του Λιμενικού και μέλη οικολογικών οργανώσεων, που κατάφεραν μετά από πολύωρη προσπάθεια να απεγκλωβίσουν τα άτυχα θηλαστικά.

Όπως αναφέρει η Greenpeace, αρχικά δεν μπορούσαν να εξηγήσουν το φαινόμενο, ωστόσο λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ότι σε παρακείμενη ταβέρνα βρισκόταν ο βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είχε μεταβεί εκεί για φαγητό με συνεργάτες του.

Σύμφωνα με τη οργάνωση, η συχνότητα της φωνής του πρώην υπουργού είναι παρόμοια με αυτή που βγάζουν τα δελφίνια όταν βρίσκονται σε κίνδυνο, με αποτέλεσμα το κοπάδι να αποπροσανατολιστεί και να κατευθυνθεί με μεγάλη ταχύτητα προς την ακτή και να εγκλωβιστεί εκεί.

Κάτοικοι της πειροχής ανέφεραν ότι το φαινόμενο αυτό έχει παρατηρηθεί άλλη μία φορά το 2001, όταν σε συναυλιακό χώρο κοντά στην ακτή είχε τραγουδήσει η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :