vorini-gr: Χριστούγεννα με Γ' Ράιχ: Τα Jumbo πουλάνε σακούλα με τη σβάστικα και τον Χίτλερ

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Χριστούγεννα με Γ' Ράιχ: Τα Jumbo πουλάνε σακούλα με τη σβάστικα και τον Χίτλερ

Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι η αλυσίδα παιχνιδιών Jumbo διαθέτουν μέσω της ιστοσελίδας τους σακούλα δώρου στην οποία δεσπόζουν σε περίοπτη θέση ναζιστικά σύμβολα, καθώς και το πρόσωπο του Αδόλφου Χίτλερ...

Η σακούλα έχει σαν βασικό της θέμα το Λονδίνο δείχνοντας σε πρώτο πλάνο το Μπιγκ Μπεν και ένα κόκκινο βρετανικό λεωφορείο. Ωστόσο στην πάνω δεξιά γωνία της σακούλας δεσπόζει ένα γραμματόσημο με το πρόσωπο του Αδόλφου Χίτλερ, καθώς και μια σφραγίδα με τον ναζιστικό αετό να φέρει τη σβάστικα. 


Η σακούλα πωλείται στο site της εταιρείας στην τιμή των 50 cents.

Τα ερωτηματικά που προκαλεί η πώληση του συγκεκριμένου προϊόντος είναι πολλά και οφείλουν να απαντηθούν από την εταιρεία, καθώς τα σύμβολα είναι τόσο εμφανή που δεν δικαιολογούν το ενδεχόμενο της απροσεξίας.

♦Η εταιρεία οφείλει να δώσει απαντήσεις για το γεγονός ότι πουλάει ένα τέτοιο προϊόν.

Η ανακοίνωση της εταιρίας

Αναφορικά με δημοσίευμα που αναφέρεται σε αισθητική απεικόνιση σακουλίτσας δώρου από τα καταστήματα και το eshop μας, η Jumbo AEE διευκρινίζει τα κάτωθι:

- H συγκεκριμένη σακουλίτσα δώρου επωλείτο στα καταστήματά μας χωρίς να έχει γίνει αντιληπτό ούτε από τον αγοραστή ούτε από τους πελάτες μας, που την αγόραζαν για πολύ καιρό, ότι μια σφραγίδα και ένα γραμματόσημο εποχής μπορούσε να δημιουργήσει λάθος συνειρμούς.

- Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό από πελάτη και μας υποδείχθηκε αποφασίστηκε να αποσυρθεί και να καταστραφεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :