Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019

«Νυφούλα» και «ζωντοχήρα» είπαν οι Καμμένος και Αμυράς ο ένας τον άλλο στη Βουλή

Σε κορυφαίο ποιοτικά επίπεδο παραμένει το discourse της ελληνικής πολιτικής σκηνής, αν κρίνουμε από την τελευταία ανταλλαγή (πολιτικών) πυροβολισμών που έγινε εντός του Κοινοβουλίου. Προς γενική έκπληξη, πρωταγωνιστής ήταν ο διάσημος για τον άψογο φιλολογικά λόγο του Πάνος Καμμένος, ο οποίος έκανε την αρχή σε μία (τουλάχιστον) ομηρική διαμάχη με τον Γιώργο Αμυρά...

Η μάχη ξεκίνησε στα πλαίσια της συζήτησης για την τροπολογία που κατέθεσε ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος και αφορά στην αναβάθμιση των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας. Η κουβέντα για τα πολεμικά αεροπλάνα βέβαια γρήγορα έδωσε τη θέση της σε μια σχετική με την Συμφωνία των Πρεσπών κόντρα.

Την αρχή έκανε ο βουλευτής του Ποταμιού, σε αρκετά πιο χαλαρούς τόνους από τη συνέχεια ομολογουμένως, ρωτώντας τον υπουργό Άμυνας αν αυτό θα είναι το τελευταίο του νομοσχέδιο στη Βουλή. Αυτό προκύπτει από την σύγκρουση με την κυβέρνηση για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών που (φαίνεται τουλάχιστον) πως ετοιμάζει ο Καμμένος και οι ΑΝ.ΕΛ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Αμυράς είπε το εξής:

«Βιαστήκατε πολύ να φέρετε, κ. Καμμένε, αυτή την τροπολογία από την πίσω πόρτα. Γιατί; Είναι αυτό το τελευταίο νομοσχέδιο που φέρνετε; Ένα νεύμα σας αρκεί.»

Για να πάρει την εξής απάντηση από τον Καμμένο:

«Μετά από τη διαπραγμάτευση που κάνει το Ποτάμι κι όταν συμφωνήσετε, θα σας απαντήσω. Όταν τα βρείτε μεταξύ σας θα σας απαντήσω. Αλλά εσείς το έχετε δίπορτο μαθαίνω.»

Ο Αμυράς δεν το άφησε φυσικά εκεί, αποκαλώντας τον με έναν 150% αριστοκρατικό τίτλο:

«Θα αναγκαστώ να ανακαλέσω δική σας έκφραση γιατί εδώ δεν μιλάω έτσι. Είστε ο βασιλιάς της κωλοτούμπας γιατί επιτρέψατε στον κ. Κοτζιά να πάει να υπογράψει για Πρέσπες.»

«Εσείς φαίνεστε τι είστε» απάντησε εκεί ο Καμμένος, όμως ο Αμυράς συνέχισε:

«Και τώρα κάνετε τάχα αντάρτικο; Μαζί τα κάνατε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Μαζί φέρατε το Μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου.»

Κάπου εκεί αυτή η βγαλμένη από την Ιλιάδα στιχομυθία κορυφώθηκε με το γαμήλιο diss του Καμμένου:

«Για νυφούλα καλό σας βλέπω πάντως.»

Δείτε το βίντεο:

Παρότι είναι ήδη έτοιμος να μελετηθεί από την Ακαδημία Αθηνών, ο διάλογος συνεχίστηκε σε δεύτερο χρόνο με δηλώσεις του Γιώργου Αμυρά σε εκπομπή του ΑΝΤ1. Όπως σχολίασε εκεί ο Αμυράς, δεν έχει κανένα πρόβλημα να τον πουν νυφούλα (γιατί τις νύφες «όλοι τις αγαπάνε») και στο κάτω κάτω καλύτερα να είσαι νύφη παρά «ζωντοχήρα» που θα γίνει ο Καμμένος όταν τα σπάσει με τον ΣΥΡΙΖΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια :