vorini-gr: Γιατί είσαι μονάχος;

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Γιατί είσαι μονάχος;

Μην βυθίζεσαι σε αυτήν την ανούσια μιζέρια. Για όλα υπάρχουν απαντήσεις – άρα και για όλα υπάρχουν λύσεις...

Άρχισες να σιγοτραγουδάς τους στίχους του Καλαμίτση, έτσι; Οι στίχοι και η ερμηνεία της Μοσχολιού σε γεμίζουν συναισθήματα, φόβου, θλίψης, αβεβαιότητας. Αβεβαιότητας για το μέλλον. Δεν είσαι μόνος όμως – τουλάχιστον ο μόνος που φοβάται ότι θα του κάνουν για πάντα παρέα οι γάτες του. Πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε που η Μοσχολιού ένιωσε τους στίχους στο πετσί της επειδή έβλεπε πράγματι κόσμο τριγύρω της να είναι μονάχος. Με αυτό το σκεπτικό, άλλαξε τραγούδι και πάρε μία ανάσα αισιοδοξίας. Μόνος δεν θα μείνεις – αρκεί να δεις χωρίς παρωπίδες, τους παρακάτω λόγους που ίσως είναι η αιτία που είσαι μονάχος.

Γιατί κλείνεσαι στον εαυτό σου
Αποφεύγεις το eye contact; Προτιμάς να παραγγέλνεις από το e-food ακόμη κι όταν οι τηλεφωνικές παραγγελίες υπόσχονται σούπερ προσφορές; Χάνεις τα λόγια σου όταν σου μιλάει η ταμίας στο σούπερ μάρκετ; Λες «επίσης» στον υπάλληλο των διοδίων όταν σου εύχεται «καλό ταξίδι»; Αυτά, αγαπητέ αναγνώστη, είναι σημάδια εσωστρέφειας και αποφυγής επικοινωνίας. Ίσως δεν το συνειδητοποίησες ποτέ. Τώρα όμως ξέρεις και μπορείς να το διορθώσεις. Πάρε τώρα κάποιον τηλέφωνο κι ας είναι για σουβλάκια.

Γιατί έχεις παραγίνει εκλεκτικός
Κάτι οι διαδικτυακές εφαρμογές γνωριμιών, κάτι ο βομβαρδισμός πληροφορίας (και συγκεκριμένα καυτών κορμιών στις αρχικές μας), οι επιλογές έχουν αυξηθεί, όπως και οι απαιτήσεις μας. Καθημερινά βλέπεις περσόνες στο ίνσταγκραμ και στο facebook που ισχυρίζονται ότι τα έχουν όλα: Μόρφωση, παιδεία, ομορφιά, κ**άρα, άπειρα ενδιαφέροντα. Φυσικό και επόμενο είναι να φαντασιωθείς ένα τέτοιο άτομο στο πλάι σου. 

Οφείλουμε όμως να σου αποκαλύψουμε κάτι: 
υπάρχουν εύχρηστες εφαρμογές που μπορούν να σβήσουν τα ψωμάκια και να διογκώσουν το στήθος. Πολλές από τις φωτογραφίες με λογοτεχνικά βιβλία και ποίηση είναι κατεβασμένες από το pinterest. Τα γυαλιά μυωπίας δεν προδίδουν πάντα άνθρωπο μορφωμένο. Πριν λίγα χρόνια ήταν μόδα τα γυαλιά, τα φορούσαν άνθρωποι χωρίς δυσλειτουργία στα μάτια. 

Αποτάξου τα πρότυπα ..
...που σου προβάλει το ίνσταγραμ και θυμήσου ότι όσο η μέρα έχει 24 ώρες, θα είναι αδύνατο να προλαβαίνεις να είσαι τέλειος σε όλα.

Γιατί είσαι κολλημένος στο παρελθόν
Το παρελθόν μας στοιχειώνει, δε μας αφήνει στην ησυχία μας. Ένας ή μία πρώην, μία κακή εμπειρία, μπορούν να μας κρατήσουν πίσω στην προσωπική μας ζωή. Σου έχουμε ένα νέο όμως∙ όσο αποφεύγεις να αντιμετωπίσεις το παρελθόν σου, τόσο θα μένεις πίσω. Ρίξε μαύρη πέτρα, πάρε μία ανάσα και βγες να γκομενίσεις.

Γιατί δεν έχεις χρόνο
Αν είσαι εργασιομανής, ξέρεις πολύ καλά ότι αυτός είναι ο λόγος που είσαι μονάχος. Στην πραγματικότητα δεν είσαι μονάχος∙ είσαι σε σχέση με τη δουλειά σου, στην τοποθεσία «γραφείο». Φύγε λιγάκι από τη δουλειά, πήγαινε στο πιο κοντινό μπαράκι και γνώρισε τον εργασιομανή εργαζόμενο της διπλανής εταιρείας.

Γιατί δεν έχεις υπομονή
Παραδέξου το, δεν είσαι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος. Ίσως έμεινες εργένης/ισσα καιρό και μόλις γνωρίζεις κάποιον πέφτεις με τα μούτρα. Δεν αποκλείεται ορισμένες φορές να έχεις ξενερώσει εσύ πρώτος, παρ’ όλο που ένιωθες ερωτευμένος, ενώ ήσουν απλώς ενθουσιασμένος. Κάνε λίγο κράτει, πιες μερικούς καφέδες ακόμη με τη νέα σου γνωριμία, κάντε σεξ και μετά αποφασίζεις αν θέλεις να περάσετε τη ζωή σας μαζί.

Γιατί δεν περιποιείσαι τον εαυτό σου
Είναι πολύ ρομαντικό να νομίζουμε ότι θα μας αγαπήσουν για τον εσωτερικό μας κόσμο. Και ουτοπικό επίσης. Πώς θα εντυπωσιαστεί το πρόσωπο που έχεις μπανίσει στο μπαρ από την οξυδέρκειά σου, έτσι ώστε να έρθει να σου μιλήσει; Εντάξει, αν είναι φυσιογνωμιστής πάμε πάσο. Μέχρι να σε ανακαλύψει ένας φυσιογνωμιστής, φτιάξε λίγο τα μαλλιά, ψώνισε και ένα καινούριο ρούχο, πήγαινε εσύ στη μπάρα και φλέρταρε. 

Ποια είναι τα υπέρ σου και ποια είναι τα κατά σου; 
Τα κατά σου αρκούν για να κάνουν κάποιον να τρέξει μακριά; Για παράδειγμα, είσαι παθολογικά ζηλιάρης; Κάνε μία λίστα με τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα σου. Όλα θα ξεκαθαρίσουν πολύ σύντομα. Αρκεί να θέλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :