vorini-gr: Για τη Μαφία ρε γαμώτο

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Για τη Μαφία ρε γαμώτο

Αφού έφαγε με τον βασιλιά και τον γιο του, τον τέως βασιλιά, μη νομίσει κανείς ότι ήρθε η βασιλεία στην Ελλάδα ξανά, μπήκε στο αυτοκίνητο του που ήταν έξω από τη Μεγάλη Βρετανία και επί της Πανεπιστημίου τον σταμάτησαν και τον συνέλαβαν αστυνομικοί...

Μιλάμε για τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ο όποιος κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρας εκβιασμών, με τη «Μαφία των φυλακών». Η πρώτη δήλωση που έκανε, ήταν, «εγώ μέλος εγκληματικής οργάνωσης; Είναι δυνατόν;» Η απάντηση είναι ναι. Είναι δυνατόν. 

Ακριβώς αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Διασυνδεδεμένοι κουστουμάκηδες με τους καλύτερους ποινικούς των φυλακών διευθετούν υποθέσεις που αφήνουν άπειρα εκατομμύρια. 

Μπαίνεις φυλακή ας πούμε και κατηγορείσαι ότι έχεις κλέψει από το Δημόσιο άπειρα εκατομμύρια. Το πρώτο σε πλησιάζουν προκειμένου να ‘χεις ένα καλό service στη φυλακή, με το αζημίωτο πάντα, κι ύστερα σε πλησιάζουν για προστασία για να μην βρεθείς κατσαβιδωμένος σε κανά διάδρομο. Και πώς θα πάρουν τα λεφτά; Ένας καλός, ξακουστός δικηγόρος θα βρει τον τρόπο.

Ακόμα οι κουστουμακηδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ισοβίτες να δηλώνουν ότι αυτοί διέπραξαν τα εγκλήματα και να απαλλάσσονται οι κανονικοί. Άμα έχεις φάει έναν σκασμό χρόνια, τι έγινε να φας και 10 παραπάνω; Πολλά εκατομμύρια κάνουν βόλτα περνώντας κάθε μέρα τα σίδερα της φυλακής και είναι πολλοί οι ανακατεμένοι.
Και τίποτα δε γίνεται χωρίς τους κουστουμάκηδες.

Αυτό που λέμε καλή κοινωνία. Αυτό που λένε οι μπράβοι μεταξύ τους.
Στο μαγαζί μας έρχεται πολύ καλός κόσμος.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είναι αυτό που λέμε πολύ καλός κόσμος. Γι’ αυτό είναι δυνατόν. Αυτό δεν σημαίνει ότι υποχρεωτικά είναι. Αλλά είναι δυνατόν.

Ναι, είναι δυνατόν και οι πολιτικοί να τα έχουν πάρει από τη Novartis. Άνετα. Ανετότατα. Όπως τα πήρε ο Άκης, όπως τα πήρε ο Γιάννος, όπως τα πήρε ο Μαντέλης, όπως κατήγγειλε ο Τσουκάτος ότι το ΠΑΣΟΚ σε μία μόνο χρονιά μπήκαν στα ταμεία του 50 εκατομμύρια περίπου «μαύρα» λεφτά και μια χαρά όλα, υγεία να υπάρχει.
Κι ένας κόσμος που έχει συνηθίσει αυτή την κατάσταση και θέλει να τους ξαναφέρει στην εξουσία.
Γιατί;

Γιατί η Αριστερά κοιμάται.

Φόρτωσε στην κοινωνία υπέρογκους φόρους, έβαλε σαν στόχο τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα και άφησε έναν Μητσοτάκη να κυκλοφορεί σαν απελευθερωτής της μεσαίας τάξης, τάζοντας ελαφρύνσεις, ενώ ο Τσακαλώτος έχει κάθε μέρα κι έναν καινούργιο φόρο να προσφέρει στην κοινωνία.
Γιατί ο Μητσοτάκης μπορεί να κατεβάσει τη φορολογία και ο Τσακαλώτος μπορεί μόνο να την ανεβάσει.

Γιατί να ψηφίσω ένα κόμμα που φτάνει να παίρνει το 85% των χρημάτων και σε αναγκάζει να πουλάς τα πάντα για να ανταπεξέλθεις και να μην πέσεις στους καφέδες, μαζεύοντας επιδόματα; Αυτά λέει ο κόσμος καθημερινά στις συζητήσεις.

*** Ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κόμμα με τους τρεις, τους πενηντατρείς και τους εκατόν τρεις μοιάζει να ανησυχεί στην περίπτωση που ο Τσίπρας κερδίσει γιατί θα τους αφήσει και θα γίνει ο μεγάλος εκφραστής της κεντροαριστεράς.
Ενώ αν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει λόγο, αφού θα κάθονται όλοι αυτοί να αναλύουν τα αιτία της πτώσης.
Σε κάθε περίπτωση οι μοιρολογίστρες κλαίνε, αλλά ζουν.
Αλίμονο στον νεκρό.

Είναι δυνατόν η Αριστερά να συμπεριφέρεται φορολογικά στους πολίτες χειρότερα;
Ναι, είναι δυνατόν.

*** Το πολιτικό σκηνικό είναι υπό διαμόρφωση. Ο Μεϊμαράκης με την Ντόρα άνοιξαν την κεντροδεξιά πόρτα στον Τσίπρα για συνεννόηση στο μέλλον. Τι σημαίνει αυτό; Περιμένουν μετά τις εκλογές να στριμώξουν τον Άδωνη και όλα τα νεοχουντικά στοιχεία στα όρια Ακροδεξιάς και Χρυσής Αυγής και να επαναφέρουν την πολιτισμένη Νέα Δημοκρατία. Γιατί ξέρουν ότι όταν ο Μητσοτάκης πέσει, η τύχη στη Νέα Δημοκρατία θα είναι ίδια με του ΠΑΣΟΚ μετά τον Γιωργάκη.
Τρέχουν να προλάβουν. 

*** Αυτά διαισθάνεται ο Άδωνης, ο όποιος θεωρεί τον εαυτό του κυρίαρχο ηγεμόνα στη Νέα Δημοκρατία και απάντησε στην ερώτηση δημοσιογράφου «μα ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είπε αυτό», λέγοντας ότι «αυτό είναι λάθος, οποιοσδήποτε και να το λέει». Έγινε ο Κυριάκος ο «οποιοσδήποτε».
Αυτή η φράση είναι η έναρξη το καινούργιων σχέσεων Κυριάκου και Άδωνη.
Δεν του ξέφυγε.
Έριξε την προειδοποιητική βολή.

*** Όμως είναι ανάγκη να βάλει στη θέση της τον νεοχουντικό λόγο η Δημοκρατία.
Δεν μιλώ για τους δημοσιογράφους, γιατί ους το ΚΕΕΛΠΝΟ επιχορήγησε…
Και ο νοών νοείτω.

*** Ομίχλη το πρωί, λιακαδα πιο μετά και δώσε κατάιγίδες, κεραυνούς και χαλάζι. Μετά συννεφιές και πάλι ομίχλη. Αν δω την ώρα που περνάω σούβλα χιόνι, μεταναστεύω οριστικά. Ο καιρός ήρθε ο καιρός να πάει ψυχίατρο.

*** Το πιτόγυρο στα τρία ευρώ. Εντάξει, εντάξει.
Πρώτη φορά αριστερά και τελευταία φορά πιτόγυρο.
Δώστε πόνο.
Δώστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :