vorini-gr: Το BBC «στριμώχνει» άγρια Μητσοτάκη: «Είστε σοβαρός;» (Βίντεο)

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Το BBC «στριμώχνει» άγρια Μητσοτάκη: «Είστε σοβαρός;» (Βίντεο)

Συνέντευξη στο BBC και τη δημοσιογράφο Ζεϊνάμπ Μπαντάουι, παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την εκλογή του στην πρωθυπουργία της χώρας...


Η συζήτηση πάντως δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμενε ο ίδιος, ιδιαίτερα όταν η συζήτηση πήγε στο ζήτημα της μικρής συμμετοχής γυναικών στην κυβέρνησή του.

Συγκεκριμένα ο επίμαχος διάλογος μεταξύ της Βρετανίδας δημοσιογράφου και του Έλληνα πρωθυπουργού είχε ως εξής: 

Μπαντάουι: 
«Ποια είναι η απόψή σας για την ισότητα των δύο φύλων;»,

Μητσοτάκης: 
«Την υποστηρίζουμε. Και θα ήθελα να κάνω περισσότερα όσον αφορά την πολιτική εκπροσώπηση των γυναικών».

Μπαντάουι: 
«Τότε γιατί από τους 22 υπουργούς μόνο δύο είναι γυναίκες και από το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου που είναι 51 άτομα είναι μόνο πέντε;».
Μητσοτάκης:  
«Δυστυχώς δεν έχουμε τόσες πολλές γυναίκες που ενδιαφέρονται για την πολιτική. Το 40% των υποψηφίων μας ήταν γυναίκες, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για το 40% της Βουλής»

Μπαντάουι: 
«21 από τα 51 μέλη της κυβέρνησης δεν είναι μέλη του Κοινοβουλίου. Πείτε τους τεχνοκράτες ή όπως θέλετε να τους περιγράψετε, αλλά θα μπορούσατε να βρείτε 21 έμπειρες γυναίκες. Είμαι σίγουρη ότι εγώ θα μπορούσα να πάω να τις βρω για εσάς».

Μητσοτάκης
«Ρώτησα πολλές γυναίκες, αλλά ήταν κάτι παραπάνω από διστακτικές για να αναλάβουν τη θέση».

Μπαντάουι:
«Είστε σοβαρός σε όλη τη χώρα με όλες αυτές τις υπέροχες Ελληνίδες;»

Μητσοτάκης:
«Ζήτησα από πολλές γυναίκες να μπουν στην κυβέρνηση, ήταν πολύ πιο διστακτικές από ό,τι οι άντρες. Δεν είμαι χαρούμενος για τη σύνθεση βάσει φύλου και το αναγνωρίζω ανοιχτά, ωστόσο οι γυναίκες που έχουμε είναι πάρα πολύ ικανές και είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν εξαιρετική δουλειά».

Η συνέντευξη, θα μεταδοθεί απόψε στη γνωστή εκπομπή BBC Hard Talk, το μικρό απόσπασμα έχει ανέβει ήδη το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο, στο twitter.



Δεν υπάρχουν σχόλια :