vorini-gr: «Κωλοτούμπα» 700 εκατ. ευρώ

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

«Κωλοτούμπα» 700 εκατ. ευρώ

Από το «ούτε ένα ευρώ από τους Ευρωπαίους» στη… «στέρεα στήριξη» της Ελλάδας..

Μπορεί ο Άδωνις Γεωργιάδης να μην έσπασε το απόλυτο ρεκόρ των 12 λεπτών για την ταχύτερη «κωλοτούμπα» που κατέχει ο ίδιος, ωστόσο, κατέγραψε μια αρκετά καλή «επίδοση» όταν έγινε γνωστό, ότι η ΕΕ θα στηρίξει την Ελλάδα – όχι αλλάζοντας τη μεταναστευτική της πολιτική – αλλά στέλνοντας 700 εκατ. ευρώ, μια οικονομική βοήθεια την οποία ο υπουργός Επενδύσεων απέρριπτε πριν από λίγες ημέρες.

Συγκεκριμένα, το ημερολόγιο έγραφε 11 Φεβρουαρίου 2020 σε ένα αντιπροσφυγικό του παραλήρημα, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωνε ότι δεν θέλει «ούτε ένα ευρώ από τους Ευρωπαίους» (βίντεο), ως απάντηση στην επισήμανση δημοσιογράφου ότι η ΕΕ δεν δίνει χρήματα για κλειστά κέντρα.

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει σταθερή στην πολιτική της εναντίον των κλειστών κέντρων, όχι όμως ο υπουργός Επενδύσεων αναφορικά με τα ευρωπαϊκά χρήματα, τα οποία όπως φαίνεται είναι αρκετά – για την ακρίβεια 700 εκατ. ευρώ – για να… συνεχιστεί η ζωή.

«Προφανώς ήταν σαφής στήριξη της Ελλάδας. Απόλυτη, δημόσια, ακέραιη, στέρεα και σημαντική», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Τετάρτης στον ρ/σ «ΘΕΜΑ 104,6». «Είναι αρκετή αυτή η στήριξη; Όχι, αλλά σε πρώτο χρόνο δεν μπορούσε να γίνει και κάτι άλλο», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :