vorini-gr: Πολύ πιο απορροφητικό από τις άλλες εφημερίδες το Μακελειό, σύμφωνα με έρευνα

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Πολύ πιο απορροφητικό από τις άλλες εφημερίδες το Μακελειό, σύμφωνα με έρευνα

Πολύ πιο απορροφητικό από όλες τις άλλες ελληνικές εφημερίδες είναι το Μακελειό, σύμφωνα με νέα έρευνα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα...

Σύμφωνα με τους ερευνητές, στις κλινικές δοκιμές μελετήθηκαν δείγματα όλων των ελληνικών εφημερίδων, από τα οποία το Μακελειό διακρίθηκε για την απορροφητικότητα του και την αντοχή του, αφήνοντας πίσω τον ανταγωνισμό με μεγάλη διαφορά.
Για τους σκοπούς της έρευνας, το ΕΜΠ συνεργάστηκε με το έγκριτο ινστιτούτο Papier De Col της Γαλλίας, ερευνητές του οποίου συμμετείχαν στις δοκιμές.

«Δοκιμάσαμε όλες τις ελληνικές εφημερίδες σε πραγματικές συνθήκες, βάζοντας τις σε κλουβιά πουλιών, σε αμμοδοχεία γατιών, ή στρώνοντας τις στο πάτωμα για να εκπαιδεύσουμε κουτάβια. Σε όλες τις δοκιμές μας, το Μακελειό ήταν μακράν η πιο ανθεκτική και απορροφητική, συγκρατώντας περισσότερες ακαθαρσίες ανά τετραγωνικό εκατοστό από όλες τις άλλες» αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Γρηγόρης Βεσές.

«Η τελευταία και πιο σημαντική δοκιμή ήταν να αντικαταστήσουμε το χαρτί τουαλέτας εδώ στα εργαστήρια μας με φύλλα εφημερίδων. Και εκεί, το Μακελειό ήταν μακράν το καλύτερο υποκατάστατο. Απαλό και απορροφητικό, ενώ οι ερευνητές μας περιέγραψαν και ένα ανεξήγητο αίσθημα ικανοποίησης χρησιμοποιώντας την συγκεκριμένη εφημερίδα, κάτι που δεν ένιωσαν στον ίδιο βαθμό με τις άλλες» καταλήγει.


Δημοσιεύθηκε 11/03/2019 - Τελ.ενημέρωση 14/03/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια :