vorini-gr: Δικαίωση για τον φανοποιό που είχε γράψει το mail της πτώχευσης!

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Δικαίωση για τον φανοποιό που είχε γράψει το mail της πτώχευσης!

Ο «μάγος» των προβλέψεων μελετάει τα αγαπημένα του έντυπα «Ανεξήγητο»
και τους Financial Times, στο γραφείο της εταιρίας του

Άνοιξε εταιρία οικονομικών προβλέψεων, αξιολόγησης επιχειρήσεων και προγνωστικών στοιχήματος...

Κι όμως, ο γνωστός φανοποιός ήταν αυτός που έβαλε τα γυαλιά σε όλα τα υποτιθέμενα μεγάλα οικονομικά μυαλά της χώρας, προβλέποντας πολλούς μήνες πριν αυτό που εκείνοι διέψευδαν κατηγορηματικά: Την πτώχευση της χώρας!

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο, είχε κυκλοφορήσει mail στο διαδίκτυο που υποτίθεται ότι είχε γραφτεί από ανώτερο στέλεχος τράπεζας. Εκεί, γινόταν λόγος για την «σίγουρη χρεοκοπία εντός λίγων ημερών» και για «επικείμενη παύση πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις»!

Η αναδημοσίευση του δήθεν εμπιστευτικού mail από έγκριτα και μη sites υπήρξε ακαριαία, με αποτέλεσμα όχι μόνο να δοθεί νέα διάσταση στην έννοια «μούφα», αλλά και τεράστια ποσά να διαρρεύσουν στο εξωτερικό από πατριώτες που πιστεύουν στην αλληλεγγύη μεταξύ τραπεζικών στελεχών και καταθετών.

Βέβαια, όταν αποκαλύφθηκε πως τελικά επρόκειτο για φάρσα, πολλοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν με χαιρεκακία την ταπεινή επαγγελματική ενασχόληση του «δράστη». Αλλά όχι πια.

Αποδείχθηκε ότι δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να δεις μακριά. ΕΙδικά όταν βλέπεις με τα μάτια της πατριωτικής σου ψυχής. Διότι τότε δεν χρειάζεσαι στοιχεία. «Τα νιώθεις τα στοιχεία», όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο ίδιος.

Πάντως, ο 43χρονος φανοποιός, δικαιωμένος πλέον από την ιστορία και έχοντας κερδίσει τον σεβασμό των άλλων τορναδόρων, αλλά και των απανταχού ιντερνετικών μουφαδόρων, δοκιμάζει το επόμενο επαγγελματικό του βήμα. Ανοίγει δική του εταιρία. Με τη σιγουριά ότι μπορεί να αντεπεξέλθει σε κάθε πρόκληση, τόσο σε επίπεδο μακροοικονομίας όσο και σε ζητήματα επενδύσεων.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της χθεσινής κρίσιμης νύχτας των αποφάσεων στις Βρυξέλλες, εμφανίστηκε σε πάνελ δύο μεγάλων καναλιών, ενώ βγήκε σε τηλεφωνική επικοινωνία με δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς, προκειμένου να μιλήσει για την επόμενη μέρα του «κουρέματος», να επιχειρηματολογήσει υπέρ της επιστροφής στη δραχμή και να προωθήσει το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Εγώ Ξέρω Ρε!»

του Νίκου Ζαχαριάδη


Δεν υπάρχουν σχόλια :