vorini-gr: Αντώνη, ξέρεις έναν Σταύρο;

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Αντώνη, ξέρεις έναν Σταύρο;

Και ξαφνικά, «τσίμπησε» ο Αντώνης. Εκεί που είχε χαθεί από το προσκήνιο- στο παρασκήνιο δούλεψε σκληρά για να εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ, η μεγαλύτερη πολιτική μαριονέτα που γνώρισε η ελληνική πολιτική ζωή- αρκούσε μια αναφορά στο περιβάλλον του και σε πιθανές σχέσεις με τη «λίστα Λαγκάρντ» για να εμφανιστεί...


Ο Αντώνης Σαμαράς, είναι ο πολιτικός μέντορας και προστάτης του Σταύρου Παπασταύρου. Γνωστό τοις πάσι. Ο Σταύρος Παπασταύρου από την άλλη, εκτός της παρουσίας του στη «λίστα Λαγκάρντ», για την οποία πλήρωσε cash 3,3 εκατομμύρια ευρώ(!) πρόστιμο, παρακαλώ, εμφανίζεται πλέον σε άλλες τρεις λίστες στα Panama Papers.

Η εφημερίδα Παραπολιτικά, σε πρωτοσέλιδο τίτλο της, ανέφερε ότι «ακουμπά τον Σαμαρά η λίστα Λαγκάρντ».  Στο ρεπορτάζ υπάρχουν ονόματα και διευθύνσεις. Άλλα ονόματα και άλλες διευθύνσεις, πέραν του Παπασταύρου. Αν το ρεπορτάζ της εφημερίδας είναι έγκυρο ή όχι, αυτό αφορά την εφημερίδα. Αλλά ο Σαμαράς, πως και «τσίμπησε»; Πώς και «τσίμπησε» ακριβώς τώρα; να το διατυπώσουμε καλύτερα.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ, από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, υπερασπίστηκε με σθένος τον Σταύρο Παπασταύρου και ευχήθηκε να είχε η Ελλάδα άλλους δέκα σαν κι αυτόν, όταν αποκαλύφθηκε η συμμετοχή του στη «λίστα Λαγκάρντ». Ούτε τότε ούτε ποτέ, ο ίδιος ο Παπασταύρου, δεν αρνήθηκε τη συμμετοχή του εκεί, παρά μόνο δήλωσε κάτι περί… «εμπιστευματούχου» άλλων. 

Πλέον, μετά και από νέα στοιχεία, τον καλεί ξανά ο εισαγγελέας και με βαρύτατες κατηγορίες, αυτή τη φορά. Ίσως, μάλιστα, πολύ σύντομα, μετά την επίσκεψη στην Ευελπίδων, η επόμενη επίσκεψή του να είναι στον Κορυδαλλό. Ίσως, λέμε.

Και ο Παπασταύρου, δεν είναι απλώς «στην αυλή του Σαμαρά» αλλά είναι η ίδια η αυλή του Σαμαρά. Δεν τον ενοχλεί τον Σαμαρά, που ο πιο στενός του συνεργάτης- οι άλλοι στενοί του συνεργάτες ήταν ο Μπαλτάκος και ο Φαήλος Κρανιδιώτης, άρα σχόλια δεν χρειάζονται- αυτός που ασκούσε ουσιαστικά την οικονομική πολιτική της χώρας, όσο κυβερνούσε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται σε όλες τις πιθανές και απίθανες λίστες της διαφθοράς και του βρώμικου χρήματος, ανά την υφήλιο; Ξέχασε τόσο γρήγορα ή τώρα νιώθει ότι η «φωτιά» έφτασε πραγματικά κοντά του και δεν θα μπορεί να ισχυρίζεται άλλο ότι «είχαν προσωπική ατζέντα» οι αναφερόμενοι στο ρεπορτάζ.

Όπως προαναφέραμε, η εγκυρότητα του ρεπορτάζ είναι ένα θέμα- και την ευθύνη για αυτό την έχει αποκλειστικά η εφημερίδα- και η ξαφνική αντίδραση Σαμαρά, ένα άλλο. Που ενώ σιωπούσε χαρακτηριστικά ως τώρα και άφηνε να λεχθεί οτιδήποτε για τον (ας είχαμε δέκα) Παπασταύρου, ξαφνικά μέχρι και το… twitter ενεργοποίησε. Περίεργα αντανακλαστικά. Αρκετά περίεργα και θα έχει θυμώσει και ο Σταύρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :