vorini-gr: «Νεκροθάφτης» ο Πάγκαλος

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

«Νεκροθάφτης» ο Πάγκαλος

Εντύπωση προκαλεί η είδηση ότι ό πρώην υπουργός, βουλευτής και αντιπρόεδρος του Πασόκ, Θεόδωρος Πάγκαλος δραστηριοποιείται μαζί με τη σύζυγό του Χριστίνα Χριστοφάκη, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Σαρωνικού, στην εισαγωγή και εμπορία μηχανημάτων καύσης νεκρών....

Όπως γράφει το «Πρώτο Θέμα» ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι μεσολαβητής εταιρείας που φιλοδοξεί να κατασκευάσει το πρώτο αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα. Η δική του (κοινή με τη σύζυγό του) εταιρεία έχει ως έδρα το διαμέρισμά του στο Κολωνάκι και αντικείμενο της είναι μεταξύ άλλων η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών επιχειρηματικής φύσης, οι υπηρεσίες έρευνας αγοράς και η παροχή συμβούλου επικοινωνίας σε θέματα τεχνολογίας και ενέργειας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος έχει παραγγείλει η σορός να αποτεφρωθεί όταν έρθει η ώρα να φύγει από τη ζωή. Ελπίζουμε ότι ο κ. Πάγκαλος θα εισάγει και θα προωθήσει «πράσινες» τεχνολογίες αποτέφρωσης όπως αυτή που εφαρμόζει η σκωτσέζικη εταιρεία Resomation Ltd. 

 Η Resomation είχε εγκαταστήσει την πρώτη μονάδα «αλκαλικής υδρόλυσης» στη Φλόριντα των ΗΠΑ και μια δεύτερη στη Μινεσότα. Η «αλκαλική υδρόλυση», δηλαδή η διάλυση της σορού σε θερμό αλκαλικό ύδωρ, είναι μια περιβαλλοντικά φιλική εναλλακτική στην καύση νεκρών, όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, καθώς εκπέμπει 30% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα και χρησιμοποιεί το ένα έβδομο της ενέργειας.
eco news 





  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :