Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Υδραυλικός από τα Γρεβενά πίσω από τις απειλές στην Κριστίν Λαγκάρντ

Ένας φοροφυγάς υδραυλικός με τόπο διαμονής τα Γρεβενά, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες εισπράττει «μαύρα» λεφτά για τις δουλειές που κάνει, φέρεται να είναι ο άνθρωπος ο οποίος έχει αναστατώσει την καθημερινότητα της Κριστίν Λαγκάρντ...

Χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστός ο τρόπος, ο εν λόγω υδραυλικός φέρεται να έχει στην κατοχή του το κινητό τηλέφωνο της κ. Λαγκάρντ, στο οποίο της έστελνε επανειλημμένως απειλητικά μηνύματα. Το μήνυμα που φαίνεται πως τρόμαξε την Λαγκάρντ και την ανάγκασε να καταγγείλει το γεγονός ήταν το εξής: «Τριάντα ευρώ χωρίς ΦΠΑ για μια αλλαγή σπασμένου ρουμπινέ είναι πολλά μωρή τσουράπω;»

Η καταγγελία της σιδηράς κυρίας του ΔΝΤ κινητοποίησε άμεσα τις ελληνικές αρχές και οι έρευνες φαίνεται πως έχουν αποτέλεσμα. Η έρευνα είναι ένα προσωπικό στοίχημα του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου ο οποίος ξοδεύει τον περισσότερο χρόνο του ασχολούμενος με την υπόθεση αυτή. Η υπόθεση όμως έχει κερδίσει και το ενδιαφέρον του Αρείου Πάγου αλλά και της ελληνικής αστυνομίας.

Αμφότεροι έχουν διαθέσει χρόνο και πόρους για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Ο Άρειος Πάγος προθυμοποιήθηκε να είναι νομικός σύμβουλος, από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει κάτι πιο σημαντικό να κάνει αφού όλα τα φλέγοντα νομικά ζητήματα της χώρας έχουν λυθεί, ενώ η ελληνική αστυνομία έχει αναλάβει την έρευνα πεδίου. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να τραβήξει αστυνομικούς από την προστασία της Αμφίπολης ώστε να ταξιδέψουν ως τα Γρεβενά. Οι μυστικοί αστυνομικοί αυτοί, νοίκιασαν σπίτι και προσποιήθηκαν ανθρώπους με χαλασμένα υδραυλικά.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας μας ενημέρωσε πως: «Το κινητό τηλέφωνο που στέλνει τα απειλητικά μηνύματα έχει τριγωνίσει κάπου στα Γρεβενά. Από το περιεχόμενο των μηνυμάτων έχουμε καταλήξει πως ο ύποπτος είναι υδραυλικός. Από τους 20 υδραυλικούς που καλέσαμε στο μυστικό σπίτι της αστυνομίας οι 19 δεν δίνουν αποδείξεις, ενώ από αυτούς του 19 οι 18 εμφανίζονται να είναι δυσαρεστημένοι με την παρουσία του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Η μέθοδος έχει επιτυχία και η βάση των υπόπτων όπως βλέπετε όλο και μικραίνει. Στο τέλος θα καταλήξουμε στον ένοχο. Η επιχείρηση "πράσινος κάβουρας" θα έχει αποτελέσματα».

Αντιθέτως, αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη επικοινωνίας του υδραυλικού με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επίσης κατήγγειλε απειλές κατά της ζωής του όταν μίλησε για φοροφυγάδες. «Ας είμαστε σοβαροί, ποιός Έλληνας υδραυλικός θα κάτσει να ασχοληθεί με τον κύριο Τσίπρα;» τονίζουν χαρακτηριστικά στελέχη της ΕΛΑΣ που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια :