vorini-gr: Χτυπούν το βράδυ στην ταράτσα τον Βαγγέλη

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Χτυπούν το βράδυ στην ταράτσα τον Βαγγέλη

Σαν μια νέα Ντόιτσε Βέλε. Σαν μπουάτ που παίζει απαγορευμένα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, σαν τα κελιά των βασανιστηρίων στην «Μπουμπουλίνας». Έτσι και στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, για τα "Ποσειδώνια", στο μαρτυρικό Island, στη Βάρκιζα, o Βαγγέλης Μαρινάκης, η "καλή κοινωνία" και ο Αντώνης Ρέμος, κήρυξαν την αντίσταση στο χουντικό καθεστώς του Τσίπρα...

«Η χούντα πέφτει. Είναι θέμα μηνών», βροντοφώναξε ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τον Αντώνη Ρέμο να χειροκροτεί ενθουσιασμένος και να τραγουδάει το «Χτυπούν το βράδυ στην ταράτσα τον Βαγγέλη».

Στο νυχτερινό κλαμπ της παραλιακής, που είχε μετατραπεί για "βιτρίνα" σε κέντρο διασκέδασης, ο αγωνιστικός παλμός είχε "χτυπήσει" κόκκινο. Τα γαρύφαλλα έπεφταν στρέιτ θρου, οι -φτωχοί αγωνιστές και κυνηγημένοι απ' το καθεστώς- πλοιοκτήτες άνοιγαν τη μία Moet μετά την άλλη και δεκάδες συνοδοί πολυτελείας έκαναν ακόμα πιο θελκτικό τον αντιστασιακό οργασμό που λάμβανε χώρα στο Island.

«Η χούντα πέφτει. Είναι θέμα μηνών». Σαν πυρσός, τα λόγια του Βαγγέλη μεταλαμπαδεύονταν από στόμα σε στόμα. Σε λίγη ώρα θα γίνονταν παλλαϊκό σύνθημα στα χείλια του πολυβασανισμένου "μετώπου της λογικής και της δημιουργίας". ΔΑΠίτες, σελέμπριτιζ με κολλαγόνα, ΕΣΠΑτζήδες, μεγαλο-επιχειρηματίες, κρατικοδίαιτοι αντικρατιστές, απατεώνες εκσυγχρονιστές, mainstream καλλιτέχνες και οι ξαπλώστρες της Ψαρρούς… θα γίνονταν ένα μαζικό, λαϊκό κίνημα, κατά της σοβιετικής χούντας που καταδυναστεύει την Ελλάδα.

Η ώρα ήταν πλέον περασμένη, αλλά το σύνθημα του Βαγγέλη ηχούσε ακόμα στα αυτιά όλων των ξενυχτισμένων αγωνιστών. Ακόμα και την ώρα που ο Αντώνης Ρέμος τραγουδούσε το αισιόδοξο εμβατήριο: «χαμογέλασε πάει πέρασε, ότι έγινε, έγινε μωρό μου»… όλοι ήξεραν ότι τα πράγματα δε θα ήταν εύκολα. Θα χρειαζόταν ακόμα πολύς αγώνας από το 80% των ΜΜΕ που ελέγχουν, για να πέσουν τα συντρόφια του Μαδούρο.

Tην ίδια ώρα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκος Ρωμανός, αναδημοσίευε στο Twitter το αντιστασιακό σύνθημα του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ από άλλο μετερίζι ο ήρωας των πολυεθνικών του φαρμάκου, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωνε πως η κυβέρνηση Καραμανλή μπλόφαρε όταν πρότεινε σύνθετη ονομασία για την πΓΔΜ, το 2008 και το πρότεινε επειδή ήξερε πως ο Γκρουέφσκι θα αρνηθεί.

Φούντα είναι, θα περάσει…

ΥΓ. Στην επταετία της πραγματικής χούντας αυτοί που αντιστάθηκαν ήταν κυρίως οι αριστεροί και οι φοιτητές. Σήμερα, στα κάγκελα του δικού τους "πολυτεχνείου της διαπλοκής" βρίσκονται εφοπλιστές, υπόδικοι, εγκληματίες του κοινού ποινικού, διεφθαρμένοι πολιτικοί, ο εκλεκτός του Παπαδόπουλου, Μάκης Βορίδης και ο εκλεκτός του Παττακού, Άδωνις Γεωργιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :