vorini-gr: Τον Κυριάκο τον έχει φάει ο δάκος

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Τον Κυριάκο τον έχει φάει ο δάκος

Υπάρχουν δύο παράλληλα σύμπαντα. Στο ένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει on camera ποδοσφαιράκι, προσμένει την ανάσταση της Αγίας Οικογένειας με επικοινωνιακούς όρους και η Μαρέβα αυτοαναγορεύεται σε Σταχομαζώχτρα ή Ελαιομαζώχτρα, όχι του Παπαδιαμάντη ή έστω του Βολταίρου αλλά του facebook...

Σε αυτό το σύμπαν όλα είναι καλά και ανθηρά και η μόνη εκκρεμότητα είναι να αναφωνήσουν τα πλήθη το «άβε Καίσαρα» για να γίνουν συμβατά με τις διαθέσεις των δημοσκόπων. Από το σημείο αυτό της ιστορίας και μετά, ο Μεσσιανισμός του Κυριάκου θα κάνει το θαύμα του, δηλαδή θα μειώσει τους φόρους και θα χορτάσει τα πλήθη πολλαπλασιάζοντας το ψάρι και το ψωμί. Πολιτικά προγράμματα, προϋπολογισμοί και όλα τα σχετικά δεν θεωρούνται αναγκαία για να πειστεί ο κόσμος.

Τα εγγυάται ο Κυριάκος με το λόγο του και με την καλή του διάθεση που θα κάνει όλο το σύμπαν να συνωμοτήσει γιατί όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ μπορείς να γίνεις έως και πρωθυπουργός ακόμη και αν κάνεις τη μία γκάφα μετά την άλλη.

Στο άλλο σύμπαν, τίποτα δεν πάει καλά. Ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι ήδη φυλακή ενώ ο Κυριάκος, η Φώφη, οι ομοϊδεάτες και ομοτράπεζοί του μιλούν για μία ακόμη φορά για συνωμοσία. Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής φαίνεται να καταλήγει σε συμπεράσματα που κάνουν τον Αβραμόπουλο, το Λοβέρδο, τον Άδωνη να μην αισθάνονται και τόσο καλά. Στην υπόθεση Novartis το τικ τακ της αντίστροφης μέτρησης φαίνεται πως το πιάνουν τα ευαίσθητα ώτα του Άδωνη ο οποίος φωνάζει πως για όλες τις υποθέσεις στην Υγεία τα αδικήματα έχουν παραγραφεί και ξεχνά πως θα έπρεπε κανονικά να φωνάζει πως είναι αθώος. Οι έρευνες για το ΚΕΕΛΠΝΟ εντοπίζουν τους ίδιους πρωταγωνιστές, άριστους αστέρες του στερεώματος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Στα εθνικά θέματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να αποσβέσει την ήττα αλλά κυρίως τη σχιζοφρενική πολιτική του συμπεριφορά μπροστά στη συμφωνία των Πρεσπών αναγκάζεται να δανείζεται τη ρητορική του Βελόπουλου και των τηλεπωλητών και δεν θα φανεί σε κανέναν παράξενο αν σε λίγο αρχίσει να πουλάει και επιστολές του Ιησού

Εν ολίγοις τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται ή όπως θέλει να το εμφανίζει ο αρχηγός της ΝΔ. Διατηρεί την πολιτική του ρηχότητα που τον οδηγεί να αντιπαραβάλει επικοινωνιακά τεχνάσματα σε ορατά κυβερνητικά μέτρα. Δύο βασικές πολιτικές του επενδύσεις, οι διαβεβαιώσεις για παρένθεση ΣΥΡΙΖΑ και η καταταστροφολογία αφού έπεσαν στο κενό, δημιούργησαν για τον ίδιο το προφίλ του γραφικού που έφτασε στο σημείο να ζητήσει εκλογές ακόμη και από τους Άραβες. Η ευφορία και η καρποφορία Κυριάκου, διαρκεί όσο οι τηλεοπτικές μεταδόσεις. Αμέσως μετά ξεκινά η σκληρή πραγματικότητα.

Για να το πω διαφορετικά, με όρους ελαιοπαραγωγού-Μαρέβας αν και δε νομίζω πως θα το καταλάβει, είναι σα να είναι σίγουρος για τη σοδειά αλλά την έχει φάει ο δάκος. Δεν σώζεται ούτε με ελαιοραβδιστικά SIEMENS.


photo/cretanmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :