vorini-gr: Μητσοτάκης, όπως λέμε Μπολσονάρου

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Μητσοτάκης, όπως λέμε Μπολσονάρου

Ανατριχιαστικές ομοιότητες

Την ανατριχιαστική ταύτιση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την ακροδεξιά έρχονται να επιβεβαιώσουν οι δηλώσεις του εθνικιστών της κυβέρνησης του προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου (Jair Messias Bolsonaro) μετά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου...

Αναλυτικότερα, η νέα κυβέρνηση του ακροδεξιού προέδρου της Βραζιλίας σχεδιάζει να απολύσει τους συμβασιούχους στον δημόσιο τομέα, προκειμένου να «εκκαθαρίσει» τη Βραζιλία από «τις σοσιαλιστικές και κομμουνιστικές ιδεολογίες».

«Είναι ο μοναδικός τρόπος για να κυβερνήσουμε αποτελεσματικά και να κάνουμε αυτό που αποφάσισε η βραζιλιάνικη κοινωνία μέσω της κάλπης: να βάλουμε τέλος στις σοσιαλιστικές και κομμουνιστικές ιδέες που μας οδήγησαν στο σημερινό χάος, με την ανεργία, την ανασφάλεια στις οικογένειες, τις κακές επιδόσεις του συστήματος υγείας και τα σχολεία που κάνουν πολιτική κατήχηση αντί να εκπαιδεύουν», τόνισε ο ακροδεξιός επικεφαλής της κυβέρνησης, Όνιξ Λορενζόνι.

Η σύγκριση των παραπάνω δηλώσεων με τις αντίστοιχες του κ. Μητσοτάκη αλλά και στελεχών του όπως ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική για την ακροδεξιά κατρακύλα της άλλοτε κεντροδεξιάς ΝΔ.

-«Ο Κυρ. Μητσοτάκης πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές», έχει πει στο πρόσφατο παρελθόν ο Μάκης Βορίδης.

-«Να τελειώνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο γι’ αυτά που κάνει αλλά και γι’ αυτά που πιστεύει», είχε πει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ στο συνέδριο του κόμματος, σε μια προσπάθεια να απονομιμοποιήσει τις ιδέες της Αριστεράς, κάτι που γινόταν ευρέως σε άλλες σκοτεινές εποχές, όταν το φρόνημα μπορούσε να αποτελέσει αιτία διωγμών.

-«Και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να ηττηθεί (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ) κατά κράτος στις επόμενες εκλογές και να αναλάβει με ορμή η παράταξή μας την ευθύνη διακυβέρνησης του τόπου», είχε τονίσει σε άλλο σημείο, χωρίς ωστόσο να εξηγεί τι εννοεί με το «ό,τι χρειάζεται».

Αποδεικνύεται περίτρανα λοιπόν πως η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι έτοιμη να εφαρμόσει τη συνταγή: «Κάντο όπως ο Μπολσονάρου»…





Δεν υπάρχουν σχόλια :