vorini-gr: Άγνωστες ιστορίες πίσω από αγαπημένα τραγούδια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα (video)

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Άγνωστες ιστορίες πίσω από αγαπημένα τραγούδια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα (video)

  • Ιστορίες πίσω από τέσσερα πασίγνωστα τραγούδια του αγαπημένου τραγουδοποιού
  • Ποιο τραγούδι του άλλαξε τη ζωή
  • Μια αυτοβιογραφία, ένα τραγούδι για την κόρη του και μια μελωδία που γράφτηκε μια βραδιά γύρω από μια φωτιά..

Τραγούδια που σιγοτραγουδάμε καθημερινά, αγαπημένοι στίχοι, μελωδίες αξέχαστες. Πασίγνωστα κομμάτια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή «κρύβουν» άγνωστες – σε πολλούς – ιστορίες.

«Διδυμότειχο μπλουζ»

Ένα από τα πιο γνωστά κομμάτια με τα οποία έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του ο αγαπημένος τραγουδοποιός, το Διδυμότειχο Μπλουζ, δεν ήταν απλά ένα αυτοβιογραφικό κομμάτι από την εποχή που ο Μαχαιρίτσας πήγε στρατό, αλλά και ένα τραγούδι που του άλλαξε τη ζωή. 

Πριν κυκλοφορήσει το τραγούδι το 1991 ο Μαχαιρίτσας είχε αποφασίσει να εγκαταλείψει τη μουσική και να ζήσει μόνιμα στον Βόλο. Η τεράστια επιτυχία, όμως, του άλλαξε γνώμη.

«Πόσο σε θέλω»

Ένα από τα πιο γνωστά ερωτικά κομμάτια της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, το «Πόσο σε θέλω», «γεννήθηκε» ένα βράδυ σε μία παραλία του Βόλου, γύρω από φωτιά.

Ο Μαχαιρίτσας εμπνεύστηκε την μελωδία εκείνο το βράδυ στην παραλία όταν ο Γιάννης Μπαχ Σπυρόπουλος διάβασε δυνατά τους στίχους που είχε γράψει.

Αργότερα, ο Αντώνης Μιτζέλος πρόσθεσε την εισαγωγή και κάποια άλλα μουσικά μέρη.

Το τραγούδι παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ζωντανά στο Λυκαβηττό μπροστά σε 7.000 θεατές. «Καλά αυτό έγινε επιτυχία από την πρώτη μέρα. Από την πρώτη στιγμή που το παίξαμε έγινε χαμός. Απίστευτο!», ανέφερε ο ο Μαχαιρίτσας σε συνέντευξή του στο ogdoo.gr.

«Μάτια δίχως λογική»

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός ερμηνεύει το 2001 το «Μάτια δίχως λογική» σε στίχους Ισαάκ Σούση. Όπως ο ίδιος είχε αναφέρει το συγκεκριμένο τραγούδι είχε γράψει για την κόρη του Μαρία-Κλάρα, η οποία είναι 24 χρονών.

«Πατρίδες που έγιναν φωτιά»

Το «Πατρίδες που έγιναν φωτιά» σε στίχους Μάνου Ελευθερίου και μουσική Λαυρέντη Μαχαιρίτσα είναι ένα ακόμα ιδιαίτερο τραγούδι που ακούστηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες το 2016, στην οποία συμμετείχαν πάρα πολλοί καλλιτέχνες. Το video clip του τραγουδιού επιμελήθηκε η κόρη του τραγουδοποιού.



Δεν υπάρχουν σχόλια :