vorini-gr: Ντυμένος Λίβυος φύλαρχος θα συμμετάσχει ο Νίκος Δένδιας στην διάσκεψη του Βερολίνου

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Ντυμένος Λίβυος φύλαρχος θα συμμετάσχει ο Νίκος Δένδιας στην διάσκεψη του Βερολίνου

Αποφασισμένος να συμμετάσχει κρυφά στην διάσκεψη του Βερολίνου μεταμφιεσμένος ως Λίβυος φύλαρχος φέρεται να είναι ο Νίκος Δένδιας σύμφωνα με πηγές κοντά αλλά και λίγο πιο μακριά από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών...

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Λίβυου στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα υπό άκρα μυστικότητα είχε σκοπό να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες για την μυστική συμμετοχή του Νίκου Δένδια στην διάσκεψη της Κυριακής, ως μέλος της λυβικής αποστολής.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, στην κατ’ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών ο Νίκος Δένδιας ζήτησε από τον Χαφτάρ μία γνήσια λυβική κελεμπία και λίγο βερνίκι Κάμελ, ενώ παράλληλα ζήτησε από τον ισχυρό άνδρα της Λιβύης να του μάθει κάποιες βασικές φράσεις ώστε να μην αποκαλυφθεί.

Αρχαιοελληνικό τάγμα οπλιτών αποστέλλει η Ελλάδα στη Λιβύη

Εν τω μεταξύ, έτοιμη να στείλει ειδικό τάγμα αρχαίων οπλιτών στη Λιβύη για την στήριξη των δυνάμεων του Χαφτάρ εμφανίζεται η Αθήνα.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, πρόθεση της Αθήνας είναι να αποστείλει χιλιάδες πολίτες που είχαν ντυθεί με αρχαιοελληνικές στολές κατά την διάρκεια των περυσινών συλλαλητηρίων για το μακεδονικό, οι οποίοι έχουν περιέλθει σε αδράνεια μετά την μη κατάργηση της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Η Ελλάδα έχει παρουσία στη Λιβύη από τα ομηρικά χρόνια, όταν ήταν γνωστή ως η χώρα των Λωτοφάγων. Η επιστροφή μας εκεί με την επίλεκτη δύναμη οπλιτών θα συμβάλλει στην προστασία της χώρας, όχι μόνο από την Τουρκία, αλλά και από τυχόν Καρχηδόνες ή Ρωμαίους» φέρεται να είπε ο Νίκος Δένδιας.



Δεν υπάρχουν σχόλια :