vorini-gr: ☺Νέο σχέδιο της ΕΛΑΣ για τις πορείες: Με ψησταριές θα επιχειρεί να διασπάσει τις συγκεντρώσεις

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

☺Νέο σχέδιο της ΕΛΑΣ για τις πορείες: Με ψησταριές θα επιχειρεί να διασπάσει τις συγκεντρώσεις

Με ψησταριές που θα τοποθετούνται κατά μήκος των δρόμων όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί πορεία θα επιχειρήσει η ΕΛΑΣ να διαλύει τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με σχέδιο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, αντί για χρήση δακρυγόνων, θα τοποθετούνται μέλη των ΜΑΤ με ψησταριές κατά μήκος του δρόμου, στις οποίες θα ψήνουν σουβλάκια, κοκορέτσια και άλλα κρεατικά ενώ θα προσφέρουν και δωρεάν μπύρες.

Όπως τονίζουν υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας, στόχος είναι η μυρωδιά να αποσπάει την προσοχή αρκετών διαδηλωτών, οι οποίοι θα φεύγουν από την πορεία προκειμένου να προσεγγίσουν τις ψησταριές για να τσιμπήσουν κάτι, και στη συνέχεια να νυστάξουν από τις μπύρες.

Τι λέει σχετική έρευνα

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο σχέδιο βασίστηκε σε επιστημονική έρευνα σύμφωνα με την οποία η μυρωδιά του ψητού κοκορετσιού είναι 300% πιο αποτελεσματική από τα συμβατικά δακρυγόνα.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η ΕΛΑΣ μελετούσε και άλλο ένα σχέδιο, να χρησιμοποιούνται τραγούδια της Νατάσας Μποφίλιου αντί για δακρυγόνα, το οποίο όμως προκάλεσε τις αντιδράσεις ανθρωπιστικών οργανώσεων, ενώ υπήρχε κίνδυνος οι αστυνομικοί να καταλήξουν να κλαίνε αγκαλιά με τους διαδηλωτές.

Σχετικά:

Με τροχήλατες λεκάνες τουαλέτας εφοδιάζονται εντός των ημερών η ελληνική αστυνομία και τα ΜΑΤ (!)



Δεν υπάρχουν σχόλια :