vorini-gr: ☺Τηλεφωνική επικοινωνία του Βασίλη Κικίλια με τον Πάπα ενόψει του καθολικού lockdown

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

☺Τηλεφωνική επικοινωνία του Βασίλη Κικίλια με τον Πάπα ενόψει του καθολικού lockdown


Έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πάπα Φραγκίσκο είχε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να τον ενημερώσει για την επικείμενη απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε καθολικό lockdown.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο υπουργός, ο οποίος σε δηλώσεις του είπε συγκεκριμένα: «Μού είπαν οι λοιμωξιολόγοι ότι τα πράγματα είναι σοβαρά και θα πρέπει να προχωρήσουμε σε καθολικό lockdown. Έπικοινώνησα με τον Ποντίφικα προκειμένου να τον ενημερώσω.»

Σύμφωνα με τον υπουργό, εξήγησε στον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας ότι το καθολικό lockdown προβλέπει τον εγκλεισμό όλων των πολιτών στα σπίτια τους με εξαίρεση τους καθολικούς, που είναι σχετικά λίγοι.

Ο Πάπας επιφυλάχθηκε να απαντήσει προκειμένου να το σκεφτεί ή, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, μέχρι να μάθει ποιος είναι αυτός ο Κικίλιας και πώς βρήκε το τηλέφωνό του.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown αναμένεται να προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Εκκλησίας, η οποία έχει δηλώσει ότι αποδέχεται μόνο το ορθόδοξο lockdown, δηλαδή να είναι όλα κλειστά εκτός από τις εκκλησίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια :